2024. április 29., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Mind energiatakarékossági, mind kényelmi szempontból érdemes beépített tetőterünk szigetelésének kicsit nagyobb figyelmet szentelni. A nyáron elviselhetetlenül meleg, télen kifűthetetlen, esetleg penészes és zajos tető lakóterek komfortosabbá tételére van megoldás: egy jól kigondolt, megtervezett és megépített szerkezeti rétegrenddel minimalizálhatjuk ezen problémák mindegyikét, és egész évben biztosíthatunk egy nemcsak élhető, de komfortos lakókörnyezetet.

Természetesen rendkívül fontos a homlokzati szigetelések szerepe, ám egy épület esetében, ha van például beépített tetőtér, csak magának a tetőtéri szerkezetnek a transzmissziós hővesztesége - alaprajzi kialakítás függvényében – elérheti, sőt meg is haladhatja a homlokzaton át fellépő hőveszteséget. Az URSA, mint Európa egyik vezető szigetelőanyag gyártója fontosnak tartja, hogy tegyen az emberekért, azért, hogy otthonosan érezzék magukat lakóterükben.

A lényeg, hogy minden egyes épülethatároló szerkezetet az alaptól a tetőig megfelelő vastagságú és minőségű szigeteléssel kell ellátni ahhoz, hogy az adott szerkezeten át fellépő transzmissziós hőveszteség a lehető legkisebb legyen.

Sok szó esik mostanában a médiában a 2020-tól építendő épületek kötelezően 0-hoz közeli energiafelhasználásának biztosításáról. A „közel 0" fogalmának tisztázása hazánkban jelenleg még folyik.

Az EU célja általánosan az energiafelhasználás csökkentése - ezzel összhangban a CO2 kibocsátásé is -, valamint a megújuló energiák részarányának a növelése. Európára jellemző, hogy ún. energiafüggőségben vannak az országok: nagy részben a Keletről jövő nyersanyagokat használjuk.

Fontos, hogy kitekintsünk Európára, hogy konformok legyünk az ottani szabályozással, képviseljük a fenntarthatóságot és a Föld megóvása érdekében csökkentsük az energiafelhasználásunkat, de hogy ne csak nagy szavakkal dobálózzunk, még fontosabb, hogy mindezeket a fogalmakat az egyszerű ember és a tettek nyelvére lefordítva is megjelenítsük.

Az építészstúdiókban és a kivitelező csapatoknál, amikor belefognak egy munkába, akkor természetesen figyelembe veszik az előírásokat és a kötelező környezetvédelmet, de egyúttal már a lakók egyéni igényeit is, így velük közösen jutnak egy olyan végeredményre, amely a lakóknak komfortot és üzemelés alatti költségmegtakarítást (energia-megtakarítással) eredményez.

Néhány építtető és felújító kifejezetten tudatosan keresi azokat a megoldásokat, amelyek esetlegesen az előírásokon is túlmutatnak: az előírások alapvetően nem a „szükséges rosszak", hanem a mi érdekünkben szakemberek által hozott iránymutatások és irányszámok, amelyeknél mindig érdemes jobbra törekedni.

URSA TETO web

Elengedhetetlen a tető jó minőségű szigetelése, melyhez az URSA - mindegyik tetőszerkezet kialakításhoz - magas minőségű megoldásokat kínál.

Júliustól novemberig tartó tetőszigetelési promóciónk részleteiről itt tájékozódhat!

2012-ben a magyar piacra is egyedülállóan komplex megoldásként bevezetett tető rétegrendjével - URSA ásványgyapot, SECO és XPS termékek kombinált felhasználásával – lehetővé vált nemcsak a szükséges hőtechnikai követelményeknek, hanem az ezen felüli igényeknek is megfelelő hőszigetelési rendszer kialakítása. A szarufák (mint potenciális vonalmenti hőhidak) URSA hőhídmentesítő és teherátadó XPS bakokkal való magasítása, kiegészítve a megfelelő páratechnikai fóliák és ásványgyapot réteg beépítésével, együttesen garantálja a magas szintű épületenergetikai minőséget.

További információ: www.ursa.hu

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web