2024. június 25., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Esztergom szolarparabola 1-kicsiA tizedik közintézménynek adományozott megújuló energetikai rendszert az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., ezúttal a Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézménynek. A szolár parabolával az intézmény esztergomi épületében a használati melegvizet állítják majd elő, a korábbiaknál jóval alacsonyabb költséggel.

A tizedik intézménynek segítünk magyar fejlesztésű, környezetbarát technológiával csökkenteni energiafelhasználását", mondta Nagy Sándor, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. termelési- és műszaki vezérigazgató-helyettese.

Esztergom szolárparabola átadó ünnepségEgy sikeres, eredményes integrált nemzeti energetikai társaságcsoportnak, a nemzetgazdaság meghatározó szereplőjének az össztársadalmi célok, így a betegek és rászorulók támogatásából is ki kell vennie a részét. A Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény ritkán látható, de az érintettek életminőségét jelentősen befolyásoló betegségcsoport kezelésével, a betegek gondozásával foglalkozik. A szolár parabola telepítésével az intézmény vezetői a felszabadult forrásokat, költségvetésük további jelentős részét is alaptevékenységükre, a lelki betegségek gyógyítására fordíthatják."

A Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény Pszichiátriai Betegek Otthona ellátási területén, Komárom-Esztergom Megyében azon krónikus pszichiátriai betegek teljes körű ellátását biztosítja, akik nem veszélyeztető állapotúak, akut gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, viszont egészségi állapotuk, szociális helyzetük miatt önmaguk ellátására segítséggel sem képesek. Az intézmény 150 fő befogadására alkalmas, szociális ellátást és szállást, ápolást, gondozást, átmeneti elhelyezést és rehabilitációs célú lakóotthoni ellátást nyújt.

Az intézmény arra törekszik, hogy a lakók meg tudják őrizni képességeiket, készségeiket, illetve hogy megelőzze állapotuk romlását. Ennek érdekében változatos foglalkozásokon, a szabadidő hasznos eltöltését célzó programokon – kirándulásokon, vetélkedőkön, sportversenyeken, kreatív tevékenységekben, kulturális programokon – vehetnek részt. A betegeket az otthonban egy-, két- és négyágyas szobákban tudják elhelyezni, a közösségi tevékenységeket a foglalkoztatókban, társalgókban végzik, jó időben pedig szabadtéri programokon is részt vehetnek a nagy alapterületű, szép környezetben elhelyezkedő udvaron.

Támogatási programja keretében az MVM hazai fejlesztésű és gyártású, szolár parabola elven működő napenergia-hasznosító berendezéseket adományoz szociális, egészségügyi és oktatási intézményeknek. Az esztergomi intézményben a tizedik ilyen projekt valósult meg, korábban többek között egy óbudai nyugdíjas otthon, egy csepeli óvoda és gyermekorvosi rendelőintézet, illetve a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány nyíregyházi Nappali Ellátó Intézete költségeit csökkentette szolár parabola. A paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium és a Miskolci Egyetem pedig oktatási célokra is használja a berendezéseket.

A napkollektorokkal a támogatott intézmények komoly energia-megtakarítást érhetnek el: az MVM Csoport óbudai székházának tetején telepített négy szolár parabolával évente közel 3.000 köbméterrel csökkenti földgázfogyasztását.

Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web