2024. április 29., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

9965806225 16d4c6d5d4 nA Növekedési Hitelprogram második szakasza október 1-jén 500 milliárd forintos kerettel indul újra, s a forrás 90%-át már forgóeszköz, de elsősorban beruházási hitelekre szánja a jegybank. Most nem csak több pénz, de több idő is rendelkezésre áll, így az új szakasz teret adhat azoknak a beruházásoknak, amelyek jellemzően hosszabb előkészítést igényelnek, és így esetleg az első hullámba már nem fértek bele.

A könnyűszerkezetes építési anyagokat Magyarországon gyártó és forgalmazó Lindab szakértői bizakodva várják a program indulását, hiszen az újabb tőkeinjekció felpezsdítheti a hazai vállalkozások építkezési, felújítási hajlandóságát is. A hagyományos téglaépületekkel szemben a könnyűszerkezetes acél megoldások iránti növekvő igény okát a gyors, időjárás-független kivitelezésben és a rövidebb beruházási, megtérülési időben látják a svéd vállalat szakemberei.

A gazdasági célú épületek esetében ugyanakkor építészeti, tartószerkezeti, tűzvédelmi, egészségügyi, technológiai, környezetvédelmi rendeletek és előírások sora szabja meg az építés és üzemeltetés módját, mikéntjét. Mindezek akár el is tántoríthatják az egyébként komoly beruházási szándékkal rendelkezőket. A Lindab szakemberei ezért is ajánlják a könnyűszerkezetes acél épületrendszereket, amelyek gazdaságos, műszakilag optimális megoldást jelentenek üzleti, gazdasági és mezőgazdasági területen egyaránt.

9965935333 7980038772 mBizakodásra ad okot, hogy a Növekedési Hitelprogram második szakaszában több idő áll rendelkezésre az olyan nagy volumenű beruházások előkészítésére, mint egy építkezés, vagy felújítás" – mondta el Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője.
A könnyűszerkezetes építkezés Magyarországon is egyre népszerűbb, ám a nyugat-európai szintet még nem érte el. A technológia nyújtotta gyorsaság megtakarítást jelent, hiszen így mérsékelhető az alapanyagárak áringadozásából eredő kockázat, jóval alacsonyabb a bekerülési költség, a gazdaságos üzemeltetésnek köszönhetően pedig jóval rövidebb a beruházási megtérülési idő."

A rendkívül gyorsan és pontos méretben előregyártott elemeknek köszönhetően, mérettől függően akár 2-4 hét alatt elkészülhet egy kulcsrakész könnyűszerkezetes épület. A technológia kis önsúlyú anyagokat használ, ezért kevesebb terhelés jut magára az alapozásra, amely így kisebb méretekkel, alacsonyabb költséggel és rövidebb idő alatt elkészülhet.

A felhasznált anyagok kis önsúlya egyszerűbb, gyorsabb, s így olcsóbb szállítást eredményez. A technológia száraz kivitelezési, szerelési módszert igényel, így az építés során nincs szükség nedvesség bevitelére, a folyamat sokkal kevésbé függ az időjárási körülményektől. Mindez azt is jelenti, hogy a munkálatok során elkerülhetőek a hagyományos építési eljárásokkal kapcsolatban előírt, szükséges várakozási terminusok.

A könnyűszerkezetes termékek előnyei közé tartoznak továbbá a széles méretskála, az alkalmazási területek változatossága, a funkcionális rugalmasság, az egyszerű bővíthetőség, és nem utolsó sorban a hosszú távú költséghatékonyság. A technológia rövid távon az építkezéskor, hosszú távon viszont már az épület gazdaságos üzemeltetésében érezteti kedvező hatását. A kiváló ár-érték arány pedig minden vállalat számára vonzó alternatívává teszi a könnyűszerkezetes acél épületeket" – tette hozzá Kotormán István.

9965806885 c2fe24c5a1 nA Lindab által kínált könnyűszerkezetes SBS épületrendszerek a technológia minden előnyét ötvöző, a hatósági követelményeknek maximálisan megfelelő megoldások, amelyek gazdaságos, tartós alternatívát jelentenek a kis- és középvállalati szektor számára. A 100%-ban újrahasznosítható rendszer valamennyi tartószerkezeti eleme és burkolati lemezterméke tűzihorganyzott acél, azaz az acél hosszú távú korrózióvédelmét kiváló minőségű, egyenletes cinkréteg biztosítja. A burkolati lemezek a horganyzott felületen felül többrétegű színes bevonati rendszert kapnak, amely az esztétikai funkción túl a tartósság és a környezeti hatásoknak való ellenállás szintjét is tovább növeli.

Alkalmasak tárolók, raktárak, gyártó üzemek, összeszerelő épületek céljára. Kedvelt alkalmazási területük továbbá a mezőgazdasági szektorban folyó technológiai folyamatokat kiszolgáló épületek csoportja: munkagépek, járművek, szerszámok, ömlesztett vagy zsákolt termények, áruk biztonságos és az időjárás viszontagságaitól védett tárolására egyaránt alkalmasak. Szolgáltató funkciókhoz, így technológiai, gépészeti egységek, szociális blokkok, irodák, autószalonok, oktató és bemutató épületek esetében is alkalmazhatóak, de magán építtetőknek is jó választást jelentenek műhelyek, vagy családi vállalkozások üzemi épületeihez.

A 250-2000 m2 alapterületű ipari és mezőgazdasági csarnokok esetében a Lindab SBS Maxi épületrendszerét ajánlja. A 2013. év új fejlesztése egy komplett tűzihorganyzott, könnyűszerkezetes kész épület, amely gyors gyártást, szállítást és szerelést, valamint egyszerű, gazdaságos építést garantál.

 

Forrás: FLOW PR

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web