2024. június 24., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Volvo Építőgépek átadta vállalati tulajdonában lévő kereskedéseit az egyik erős pénzügyi háttérrel rendelkező, független forgalmazó partnerének, így Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Moldovában, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában lévő kereskedelmi érdekeltségeit eladta az Ascendum Csoportnak.

A Volvo Építőgépek (Volvo CE) bejelentette, hogy meg nem nevezett összegért lemondott a salzburgi székhelyű Közép-Európai Csoportban viselt teljes tulajdonáról hosszú távú forgalmazó partnere, az Ascendum Csoport javára.

A megállapodás az osztrák tulajdonban lévő vállalatcsoportot érinti, továbbá a Volvo CE üzletét Romániában, beleértve Moldovát is. A tranzakció részét képezik az osztrák vállalat fiókkereskedései és értékesítési területei Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában.

A megállapodás 2013. szeptember 30-án lépett érvénybe, és az összes eszköz, alkalmazott és értékesítési terület átadásával jár. A Közép-Európai Csoport összes alkalmazottja az Ascendum alkalmazásába kerül át, ahol foglalkoztatási feltételeik változatlanok maradnak. A meglévő irányítási szerkezet is megmarad, és a Volvo CE továbbra is ugyanúgy támogatja az üzletet, mint korábban.

A Volvo CE közép-európai értékesítése egy jól finanszírozott, független és stratégiailag összehangolt partner kezében van. Az Ascendum Csoport – korábbi, 2012 júniusáig használt nevén Group Auto-Sueco Coimbra – a Volvo CE termékeinek egyik legnagyobb forgalmazója világszerte, mely Portugáliában, Spanyolországban, az USA-ban, Törökországban és Mexikóban forgalmazza a vállalat termékeit és szolgáltatásait.

A Volvo márkakereskedéseként 1959-ben alakult Ascendum Csoport négy fő üzleti területen aktív: az ipari gépek és felszerelések, az infrastrukturális felszerelések, a teherautók és az autók területén. Az Ascendum 2012-ben 500 millió eurós üzleti volument ért el, erős pénzügyi háttérrel rendelkezik. Elkötelezett a további beruházások és az ügyfél kapcsolati háló kiépítésben. Összességében a Csoport számos ágazatot támogat az építőipartól és a közösségi munkáktól a bányászaton és a gyártáson át a teherszállításig és a gépjárművek értékesítéséig.

„Megfelelő stratégiai partner a Volvo CE termékei számára"

Az ajánlat átfogó vizsgálata után úgy véljük, az Ascendum Csoport a legjobb stratégiai partner növekedési törekvéseink támogatására ezeken a fontos európai piacokon" – nyilatkozta Tomas Kuta, a Volvo CE európai, közel-keleti és afrikai régióiért felelős alelnöke. „Az Ascendum már több mint 50 éve kereskedik Volvo termékekkel és a Volvo CE egyik legnagyobb forgalmazója. Ez az örökség egy rendkívül céltudatos és koherens jövőképpel egészül ki, amelyhez stabil pénzügyi háttér is párosul. Ez a forgatókönyv szép jövőt sejtet közép-európai tevékenységünk fejlesztése tekintetében."

Ricardo Mieiro, a Csoport végrehajtó bizottságának elnöke szerint a felvásárlás „rendkívül fontos az Ascendum növekedése szempontjából, hiszen lehetővé teszi egy stratégiai folyosó létrehozását két nagyon fontos piac, Ausztria és Törökország között. Ezek az új piacok, az Ibériai-félszigeten és az amerikai kontinensen végzett tevékenységekkel együtt óriási lépést jelentenek az Ascendum Csoport hosszú távú céljainak elérése felé." Hozzátette: „Erre a globalizációs lépésre ismét a Volvo CE-vel, a Csoport hagyományos partnerével karöltve került sor, akivel mindig is rendkívül gyümölcsöző volt a kapcsolatunk".

Forrás: Volvo Építőgépek Hungária

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web