2024. május 9., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Napjainkban sok szó forog az energia témája körül. A kulcs kifejezések: Energiafelhasználás. Energiaszegénység. Energiahatékonyság az épületekben.

oktcikk-kep-kicsiMi is az az energiaszegénység?

Amikor egy háztartásban az éves összjövedelem több mint 34%-a fordítódik energiaszámlák kifizetésére. Magyarországi tanulmányok szerint az energiaszegények száma legalább a háztartások 10%-át teszi ki.

Miért kell csökkentenünk az energiafelhasználást?

Mivel a fosszilis (földgáz, kőolaj, stb..) energiahordozók mennyisége folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, így az energia utánpótlás kérdése eléggé kiugró társadalmi problémává vált.

Mivel csökkenthetjük az energiafelhasználást?

Többek között az épületek teljeskörű szigetelésének gondos tervezésével és kivitelezésével. Minden szigetelésbe beruházott forint többszörösen térül meg a csökkenő energiafogyasztás révén, ráadásul a CO2 kibocsátás is csökken, így közben még a környezetet is védjük.

A szigetelés költsége alapvetően minimális egy teljes körű energetikai felújítás költségéhez viszonyítva, és tény, hogy a szigetelési vastagság növelése lényeges energia és költségmegtakarítást eredményez.

A szigetelések közül az egyik fő alkalmazási terület, amellyel komolyan érdemes és szükséges foglalkozni, a beépített tetőterek energiahatékony szigetelése.

Az URSA szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalat is komoly részt vállal a környezetért, fenntarthatóságért és energiahatékonyságért folytatott globális harcban.

A vállalat első, nemrégiben kiadott fenntarthatósági jelentésében (elérhető a weboldalon) részletesen publikálja felelősségvállalásának vonatkozásait, eddig elért eredményeit, és jövőbeni terveit mind rövid, mind pedig hosszútávon.

Hiszünk környezetbarát termékeinkben, azok hosszútávú fenntarthatóságában, kiemelkedő minőségében, és tudjuk, hogy beépítésükkel nagyban hozzá tudtunk és tudunk járulni egy energiahatékonyabb, környezettudatosabb világ megteremtéséhez.

További információ: Ursa Salgótarján Zrt., www.ursa.hu

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web