2024. május 2., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Varepito-palyazat-web255 pályázó, 48 nyertes és nettó 28 millió forintnyi építőanyag. Ez a mérlege a 2010-ben újjáélesztett Várépítő pályázat első két évének. A harmadik alkalommal nettó 13 milliónyi értékben pályázható termékek köre világítástechnikai eszközökkel, beltéri festékekkel és nyílászárókkal, valamint szolgáltatásokkal bővült. Az idei pályázatra 2014. február 28-ig lehet nevezni.

Ha a felajánlott termékek értéke nem is, de azon cégek száma ismét nőtt, akik úgy
gondolták, fontos számukra, amit a Várépítő pályázat képvisel és ennek támogatásukkal
is nyomatékot tudtak adni.

Az elmúlt években az állagmegóvást szolgáló felújítások mellett az energetikai korszerűsítést célzó beruházások voltak a legnépszerűbbek. Mindkét célra idén is színes a felajánlott építőanyagok palettája.


A felajánló cégek bővülése miatt régen hiányolt, új termékkategóriákkal is bővült a felajánlott építőanyagok palettája. Évek óta népszerűek a színes vakolatok a Baumittól, a hőszigetelő anyagok a Bachltól és a hőszigetelő rendszerek a Baumittól, a kerámia tetőcserepek és tetőfóliák a Creatontól és a Tondachtól, a meleg- és hidegburkolati ragasztók a Henkeltől és a Murexintől, és a játszótéri felszerelések a Játszópark Kft-től.

Emellett újdonságként szerepelnek a pályázható termékek között beltéri falfestékek a Revcotól, fűtési rendszerek a Weishaupttól, nyílászárók a Hörmanntól és a Real Home Bautól, világítástechnikai berendezések az EL-KO ÉP-től, illetve idén ereszcsatornát ajánlott fel a Prefa, valamint hőszigetelő lapok szereléséhez szükséges rögzítő-elemek az EJOT jóvoltából kerülhetnek a pályázókhoz. Sőt olyan szolgáltatások is színesítik a kínálatot, mint pl. energetikai vagy statikai felmérés, amely egy-egy felújítási munka előkészítése során nélkülözhetetlen. Ezeket a Bartal és Rabb Kft., valamint az ÉMI Nonprofit Kft. ajánlotta fel.

A pályázók egyik jelentős körének, az oktatási intézmények fenntartásában idén beállt változás, és az új rendszer körül tavasszal tapasztalt bizonytalanságok miatt, az idei Várépítő pályázat kiírására 2013-ban ősszel kerül sor. Így remélhetőleg az iskolák vezetésének ismét lesz lehetősége a működés feltételeit javító beruházásokon is gondolkodni.

És van elég idő is, hiszen 2014. február 28-ig kell beadni az igényeket, míg a szokások szerint nyárra, 2014. év nyarára már hozzá is lehet jutni a neves zsűri által megítélt építőanyagokhoz.

Gyermekintézmény kategóriában olyan, 2014-ben felújítási munkálatokat tervező, Magyarországon működő oktatási, egészségügyi kulturális vagy egyéb intézmények, alapítványok, szervezetek pályázhatnak, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban áll a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával, rehabilitációjával.

A pályázat lebonyolításával kapcsolatos egyszerűbb ügyintézés érdekében javasolják, hogy a pályázatot az intézményt fenntartó önkormányzat vagy az intézmény alapítványa nyújtsa be.

Jövőkuckó támogatás

A ProIDEA/E-build és a Magyar Építéstechnika 2014-ben egy nyertes intézményt ismét hozzásegít a gyors megvalósuláshoz: a pályázat médiatámogató konzorciuma
500 000 forintnyi, a munkadíjra felhasználható készpénzes támogatásával egyedülálló a felajánlók között. Utóbbi nem pályázható, de elnyerhető tétel.

Műemléki kategóriában olyan, Magyarországon működő alapítványok, szervezetek, önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemléképületek vannak (ezt a pályázathoz mellékelt hivatalos irattal bizonyítani is tudják), amely(ek)en a 2014-ben felújítási munkálatokat terveztek.

Csak országos védettségű műemlékek pályázhatnak, helyi védettségűek nem! A pályázat lebonyolításával kapcsolatos egyszerűbb ügyintézés érdekében javasolják, hogy a pályázatot az intézményt fenntartó önkormányzat vagy az intézmény alapítványa nyújtsa be.

 

 

A Várépítő Pályázat Bíráló Bizottságának Tagjai:

  • Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
  • Nagy -Kálózy Eszter, színművész;
  • Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;
  • Tóth Balázs építész, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Értékesítési csoport vezetője;
  • Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
  • Winkler Gábor, Pápa város főépítésze, egyetemi tanár, az MTA doktora;

A pályázattal kapcsolatos legfontosabb határidők

  • Benyújtási határidő: 2014. február 28. 15 óra
  • Postára adási határidő: 2014. február 26.
  • Bírálati határidő: 2014. április 30.
  • Értesítési határidő: 2014. május 30.
  • Díjátadó (tervezett időpont): 2014. május 30.
  • Anyagok elszállítása legkésőbb: 2014. december 12-ig
  • Elszámolási határidő: 2015. december 31.

A nyertes pályázókkal a megnyert terméket felajánló cégek adományozási- és referenciaház-szerződést kötnek, amely biztosítja számukra, hogy az elkészült projektekhez kapcsolódó épületek nevét és képét referenciaként saját kommunikációjukban felhasználhassák.

Pályázatok beadása

A Pályázat anyagát egy példányban, A/4-es formátumban, összefűzve, egyértelmű tartalomjegyzékkel ellátva, hiánytalanul kell eljuttatni 2014. február 28-ig a Build-Communication Kft. címére (2040 Budaörs, Kolozsvári u. 8/A). A postai feladás dátuma nem lehet későbbi, mint 2014. február 26.

Személyesen 2014. február 28-án 15 óráig a Build-Communication Kft. székhelyén (2040 Budaörs, Kolozsvári u. 8/A) is leadhatók a pályázatok.

A teljes pályázati anyag elérhető a www.varepitopalyazat.hu oldalon.

Növekvő szakmai támogatottság

A Várépítő pályázat védnökei, akik egyben azt vállalták, hogy segítenek a pályázat minél szélesebb körű ismertté tételében: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ), az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. (ÉMI), a Magyar Téglás Szövetség (Matész), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra), valamint a kommunikációban segíti a munkát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

Emellett természetesen számos médiaorgánum ajánlotta fel felületeit, amelyek segítségével remélhetőleg sokan értesülnek a lehetőségről.

A Várépítő pályázat magán pályázat, amely kapcsán végzett munkát a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) 2012-ben a Podmaniczky-díjjal is elismerte. A díjat évente az épített és természeti környezet megóvásáért végzett munkájukért magánszemélyek és közösségek vehetik át.

További információ: www.varepitopalyazat.hu

 

Forrás: Build-Communication

 

 

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web