2024. május 15., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

A 2005 óta működő Út a tudományhoz alprogram célja a természettudományos érdeklődésű tanulók tehetséggondozása: a középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanulók természettudományi és műszaki ismereteinek, a műszaki kompetenciák gyakorlatorientált fejlesztésének támogatása kutatócsoportban, illetve tervező/innovációs csoportban végzett egyéni, de elsősorban a csoportos tevékenység segítségével, mentori támogatással.

A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a köznevelési intézmény a kutatási program megvalósításában együttműködjön kutatással foglalkozó szervezetekkel, így különösen kutatóintézetekkel, felsőoktatási intézményekkel, kutatást végző országos szakmai intézetekkel, és az együttműködés feltételeit rögzítő megállapodás egy eredeti példányát pályázatához csatolja.

Az Út a tudományhoz alprogramban a Magyarország területén működő köznevelési intézmények (gimnázium, szakközépiskola, szakiskola, diákotthon és kollégium) pályázhatnak. Az alprogramban a természettudományok, a műszaki tudományok és a matematika területe iránt kiemelt érdeklődést mutató, legalább 10. évfolyamos középiskolai, szakiskolai tanulók és tanáraik vehetnek részt.

Az alprogram támogatásával, egy tanár vezetésével maximum 5 diákból álló kutatócsoportok végezhetnek közös munkát a tanév folyamán. Természettudományok, műszaki tudományok és matematika területén bármilyen kutatási, innovációs témával pályázhatnak tanárok és a velük közös kutatómunkában részt venni szándékozó diákok.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozó köznevelési intézmények esetén a pályázatot a köznevelési intézmény igazgatója és a tankerületi vezető együttesen nyújtja be, a tankerületi vezető ellenjegyzésével.

A cél az, hogy a kutatócsoportok az intézmény keretei közül kilépve végezzék tevékenységüket, együttműködésben kutatóintézetekkel, felsőoktatási intézményekkel, tudományos múzeumokkal, természettudományos, illetve műszaki tudományos szakmai szervezetekkel. A köznevelési intézménynek a pályázatához mellékelnie kell a kutatással foglalkozó szervezetekkel történő együttműködés feltételeit rögzítő megállapodás egy eredeti példányát.

Amennyiben a pályázó köznevelési intézmény több kutatási programmal pályázik, a pályázat szakmai indoklása mellett alátámasztott módon köteles bemutatni az egyes kutatási témák feldolgozásának lehatárolását. Egy kutatócsoport – annak tagjai – csak egy kutatási program megvalósításában vehetnek részt, továbbá egy kutatási programot az alprogram keretei között - a 2013/2014. tanév során - csak egy kutatócsoport valósíthat meg.

Tagintézmény a székhelyen működő köznevelési intézményen keresztül nyújthat be - kutatási programonként külön - pályázatot. A székhelyen működő köznevelési intézmény – amennyiben nincs jogszabályi kizáró oka – köteles a tagintézménye által benyújtott pályázatokat a lebonyolító szervhez továbbítani.

A pályázó köznevelési intézménynek nyilatkoznia kell arról, hogy igénybe vesz-e a programhoz egyéb (állami vagy nem állami) támogatást, s ha igen, milyen összegben.

A pályázaton elnyerhető támogatás és ösztöndíjak

A pályázathoz rendelkezésre álló támogatási keret: 27 300 000 Ft

A pályázat finanszírozása: a vissza nem térítendő támogatás és az ösztöndíjak összege előfinanszírozás keretében egy összegben kerül folyósításra. A pályázathoz önrész biztosítása nem szükséges.

A kutatási programonként elnyerhető támogatás: a pályázathoz benyújtott költségvetés mértéke szerint, de maximum 750 000 Ft.

A kutatási program megvalósítási időszaka: 2013. október 1-től – 2014. június 30-ig.

A támogatás felhasználásának, azaz a támogatási összeg kifizetésének véghatárideje: 2014. június 30.

A megvalósítási időszakon kívüli kifizetések nem számolhatóak el a támogatás terhére!

A kutatási program megvalósításáról szóló szakmai beszámoló és a támogatás felhasználásáról készített pénzügyi elszámolás benyújtási határideje: 2014. július 15.

Pályázat benyújtása

A pályázatot a köznevelési intézmény minden esetben rögzíti a lebonyolító szerv által működtetett elektronikus felületen és egy eredeti példányban postai úton is megküldi az ellenőrzött adatrögzítési felületről kinyomtatott pályázatot annak mellékleteivel együtt a lebonyolító szerv részére, az alábbi címre:

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Köznevelési Programok Osztálya
1387 Budapest, Postafiók 116.

A borítékon tüntessék fel: „Út a tudományhoz alprogram 2013/2014." (A pályázat kódja: P-UT-2013/2014)

Az elektronikus felület az alábbi címen érhető el: https://utravalo.emet.gov.hu/UT_2013

 

A pályázat beadási határideje:

  • elektronikus felületen: 2013. november 25. (hétfő) 24.00 óra
  • postára adás határideje: az elektronikus felületen történő benyújtási határidőt követő első munkanap 24.00 óra (postabélyegző dátuma)

 

A teljes pályázati anyag letölthető az emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapjáról.

 

További információ: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, székhely: 1054 Budapest, Alkotmány u. 25., telephely: 1054 Budapest, Báthory u. 10., levelezési cím: 1387 Budapest, Postafiók 116, telefon: (+36-1) 795-7927, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , internet: http://www.emet.gov.hu

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web