2024. június 25., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

MEWA SaCon2-kicsiHétköznapi életünk során számos olyan anyaggal kerülünk kapcsolatba, amelyekről nem is gondolnánk, hogy veszélyesek lehetnek. A festékek, hígítók, ragasztók, olajok, zsírok, valamint a tisztító- és oldószerek használata pedig nagyon is kockázatos, hiszen tűzesetet okozhatnak.

Az autó- és nyomdaipari üzemekben, műhelyekben, és mindenütt, ahol elkerülhetetlen ezeknek az anyagoknak nagyüzemi használata, épp ezért szigorú biztonsági előírások érvényesek. A veszély sokszor abból fakad, hogy a tűzveszélyes anyagokkal szennyezett rongyokat nem megfelelő módon gyűjtik és tárolják. Légmentesen zárható tárolóedény hiányában ugyanis akár az oxigénnel történő érintkezés is a törlőkendők öngyulladásához vezethet. Érthető tehát, hogy egyre több gyárban, üzemben és műhelyben így gondolkoznak: miért növelnénk a kockázatot, ha a MEWA teljeskörű és biztonságos megoldást nyújt tűzvédelmi szempontból is?

A veszélyes anyagokkal szennyezett törlőkendők tárolását és szállítását egyre szigorúbb törvényi előírások szabályozzák. Az ezeknek való megfelelés kiemelt figyelmet és sok ráfordítást igényel minden érintett vállalat részéről. Ezt a terhet veszi le ügyfelei válláról a MEWA szolgáltatási rendszere, amely maximálisan megfelel a biztonsági előírásoknak. A MEWA minden jogszabályi kötelezettséget magára vállal, ügyfelei a biztonsági konténerek megfelelő használata mellett biztosak lehetnek abban, hogy az ide vonatkozó törvényi elvárásoknak maradéktalanul megfelelnek. Ugyanez érvényes a veszélyes anyagok szállítására is, hiszen az újrahasznosítható törlőkendőket az ADR előírásainak megfelelően kezelik.

MEWA SaCon1-kicsiA MEWA speciális összetételű és tulajdonságokkal bíró konténereket fejlesztett ki, amelyek kifejezetten a MEWA törlőkendők gyűjtésére, biztonságos tárolására és szállítására szolgálnak. A SaCon® elnevezésű biztonsági konténer különösen jó ellenállóképességű műanyagból készül, mely nem deformálódik, egyúttal csekély súlyának és kerekeinek köszönhetően könnyen mozgatható, akár egymásra is helyezhető.

Mindemellett a SaCon természetesen eleget tesz a legújabb tűz- és robbanásvédelmi előírásoknak. UN-engedélye is kimondja, hogy öngyulladásra alkalmas szerves szilárd anyag szállítására megfelel.

Olyan üzemek és műhelyek számára, ahol 55°C alatt gyulladó hígítót alkalmaznak, nagy segítséget nyújt az antisztatikus kivitelezésű SaCon. Ennek speciális felületi ellenállása meggátolja az elektrosztatikus kisüléseket. Az innovatív SaCon fix® kiegészítő zárórendszer pedig még nagyobb biztonságot garantál, hiszen önállóan zárja a konténer tetejét, ennek köszönhetően azt tökéletesen alkalmassá teszi az 1-es illetve 2-es robbanásveszélyes zónákban történő használatra.

A MEWA többutas törlőkendőrendszere így nagymértékben segíti az üzemek zökkenőmentes logisztikai hátterét. Ezáltal a MEWA nem csak biztonságos, hanem költséghatékony és bizonyítottan környezetkímélő megoldást nyújt ügyfeleinek.

További információk: MEWA Textil-Service Magyarország Kft., 2092 Budakeszi, Bianka utca 18., www.mewa.hu

Forrás: Live PR

 

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web