2024. május 9., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Trilak-webA vizes bázisú festéket gyártó üzemét korszerűsítette a Trilak. Az új beruházásával nem csupán hazai piacvezető pozícióját erősítheti meg, hanem 15 százalékkal növelheti export teljesítményét – mondta Miavecz István ügyvezető. Ezt részben a hazai piacon, részben külföldön szeretnénk értékesíteni.

Eddig Csehországban, Szlovákiában és Romániában forgalmazták a Trilak többszörösen díjnyertes termékeit, az új beruházásnak köszönhetően már a lengyel, holland és francia vásárlókhoz is eljuthatnak. 2014-ben várhatóan összesen 7000 tonna terméket exportálnak, ugyanekkor az angliai piacra lépéshez szükséges előkészületek is megkezdődtek.

Az új termelő berendezést Söptei Csaba mutatta be. Elmondta, hogy a poranyagok közel felét korszerű silóberendezésen keresztül, zárt rendszerben dolgozzák fel egy világszínvonalú, számítógépes irányítású porkezelő rendszer segítségével. Ennek köszönhetően évente 74 ezer zsák megemelését váltják ki.

A rendszer két új és egy felújított porsilóból, valamint az épület tetején elhelyezkedő mérlegtartályokból áll A festékgyártáshoz szükséges poranyagok zsákok helyett tartálykocsiban érkeznek a silókba, innen pontos recept szerint mérve a mérlegtartályokba, onnan pedig gombnyomásra a festékgyártó berendezésekbe. Az új üzemrész ünnepélyes átadásán részt vett Michael McGarry úr, a PPG dekoratív festék üzletágának globális elnökhelyettese is.

A Trilak exporttevékenysége szerteágazó. A célországok között szerepel Csehország, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Németország, Franciaország és Hollandia is. Az elkövetkező években újabb partnerekkel fog bővülni a lista. Fő cél a környező országok piacai mellett a Nyugat-Európai országok vásárlóinak elérése.

A beruházást a cégcsoport saját erőből finanszírozta, és ezzel itt, Magyarországon alakította ki a vakolatok közép-európai gyártóbázisát. Az elmúlt években több mint 800 millió Ft beruházást hajtott végre a Trilak, aminek legnagyobb projektje ez a 340 millió Ft értékű vizesüzem-bővítés és -modernizálás volt. A beruházási tevékenység folytatódik a következő években is, mind a termeléskorszerűsítés és kapacitásnövelés, mind a hazai festékboltoknak nyújtott modernizálási támogatás (boltfelújítások) formájában.

A rendszer kivitelezését egy magyar középvállalat, a HEX-TECH Kft. végezte, a folyamatszabályozásban a Promir Kft. volt segítségére.

Az amerikai PPG-csoporthoz tartozó Trilak Festékgyártó Kft. a hazai festékgyártás 106 éves hagyományát viszi tovább. A cég 1992 óta van teljesen külföldi tulajdonban, mely idő alatt tulajdonosai Közép-Európa egyik legmodernebb festékgyárát építették fel Budapest 23. kerületében, Soroksáron.

A Trilak évtizedek óta hazai piacvezető festékgyár közel 40%-os festékpiaci részesedéssel. Bár a hazai festékfelhasználás mennyisége az építőipar nehézségei miatt közel 33%-kal visszaesett, a Trilak megőrizte piacvezető szerepét, és az export növelésével továbbra is eredményes. Exportja az elmúlt években meghaladta a 2 milliárd Ft-ot. A beruházás révén az export hamarosan a termelésének 30%-ára nő, ezzel is megőrizve a hazai munkahelyeket. A most bővített vizes üzemben szezonban 30 fő dolgozik. Számuk növekedni fog, ha a várakozásoknak megfelelően a hazai építőipar teljesítménye is tovább növekszik, és a lakásépítések és -felújítások száma is növekedésnek indul.

MK/Trilak

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web