2024. május 14., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

bejarat-latvanyterv-kicsiBudapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében benyújtott „Esély a szülőknek, lehetőség a gyermekeknek" című pályázatával százötvenmillió forintos támogatást nyert. Így a Városligeti Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Városligeti Bölcsőde (Budapest VII. ker., Városligeti fasor 39-41.) a százötvenmillió forintos vissza nem térítendő támogatásból 25%-kal, azaz 25-tel bővíti férőhelyeinek számát, és két csoportszobával, vagyis egy teljes értékű gondozási-nevelési egységgel gyarapodik. Az eredeti, 881 négyzetméter alapterületű részt pedig korszerűsíti az önkormányzat, például az épület hőszigetelést kap, ezáltal hatékonyabb lesz a fűtés, csökken az energiaköltség. A fejlesztés során mindvégig szem előtt fogják tartani, hogy környezetbarát és fenntartható üzemeltetést biztosító megoldásokat alkalmazzanak.

munkalatok2-kicsiA munkaterület átadására 2013 október végén került sor, a munkálatok várható befejezése 2014 nyara. A beruházás összköltsége meghaladja a 405 millió forintot, ebből a rendelkezésre álló támogatási összeg 150 millió forint, a fennmaradó összeget az önkormányzat biztosítja. A felújítás során az épület a tartószerkezeti elemek kivételével szinte teljes elbontásra kerül, hogy egy korszerű, kényelmes, gyermekközpontú bölcsőde születhessen meg.

Az építési munkálatokkal 2014 január végére 30 százalékban lesznek készen. Ekkorra fejeződik be minden bontási munka, és szerkezetkész lesz az épület. Helyére kerül az új kazán, elkészülnek teljesen a konyha, a kiszolgáló helyiségek építőmesteri munkái, illetve részben az új és régi épületszárnyak elektromos, gépészeti alapszerelései. A kivitelezést az ÉPKAR Zrt. végzi.

munkalatok-kicsiA beruházás célja az épület korszerűsítésén kívül, hogy több gyermeknek tudjanak a kerületben bölcsődei férőhelyet biztosítani, segítsék a szociálisan hátrányos körülmények között élő gyermekek beilleszkedését, és javítsák a kisgyermekes szülők munkavállalási esélyeit.

A projekt során odafigyelnek még olyan nem elhanyagolandó szempontokra is, mint az akadálymentesítés és az egészséges életmód. A bejáratot és a vizesblokkot is akadálymentesítik, így az épület a fogyatékkal élők számára is látogathatóvá válik. Az egészséges életmód jegyében kialakítanak egy sószobát, hogy javuljanak a légzési nehézségekkel küzdő kicsik gyógyulási esélyei. A zöldtető és a lehető legnagyobb zöldterület pedig nemcsak a komfortérzetet fokozza majd, hanem teret ad a mozgásra, amelyet a gyerekek a friss levegőn végezhetnek. A bölcsőde konyhája nagyon elavult, a projekt keretében ezt is modernizálják. Mivel az intézmény saját konyhával rendelkezik, ezért az ételallergiás gyermekeknek és csecsemőknek is megfelelő étrendet alakíthatnak ki.

tetokert-latvanyterv-webA fejlesztés által az épület a jelenleginél lényegesen korszerűbbé, szebbé, egészségesebbé, tűzvédelmi szempontból biztonságosabbá válik. „A végeredmény egy olyan modern, tágas, jól használható építmény, amely országos szinten is a legjobb bölcsődék közé emelheti az intézményt" – mondta el a tervekkel kapcsolatban Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere. A kivitelezés végére az épület teljesen új arculatot kap, még otthonosabb lesz a gyerekbarát, hangulatos elemeknek köszönhetően.

 

 Forrás: TenderPress

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web