2024. május 15., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

Bosch-kinevezesek-kicsiA Miskolci Egyetemen 2005-ben kezdte meg működését a cégcsoport nevével fémjelzett Mechatronika tanszék, amelyen belül a Bosch támogatásával egy korszerű mechatronikai laboratóriumot alakítottak ki. A felsőoktatási intézményekkel egyre erősödő kapcsolatot jelzi, hogy februárban a miskolci Bosch gyárak két vezetője is rangos kinevezést kapott a város egyetemén. Uwe Mang, a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója Címzetes Egyetemi Tanár, Kakuk József, a Robert Bosch Power Tool Kft. fejlesztési osztályvezetője pedig Címzetes Egyetemi Docens lett a Miskolci Egyetemen.

Uwe Mang 2011 óta oktat a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán a Tervezés és gyártás eszközei című tantárgy vendégelőadójaként, de ezzel párhuzamosan a tehetséggondozásban is kiemelkedő szerepet vállal; ezt ismerte most el a Miskolci Egyetem Szenátusa. „A kinevezés óriási megtiszteltetés a számomra, és egyben kötelezettséget is jelent arra vonatkozóan, hogy a jövőben is szoros együttműködésre törekedjek a Miskolci Egyetem tanáraival és hallgatóival. Vállalatunk számára nagyon fontos a Miskolci Egyetem, mivel a jövőben munkatársként számítunk az itt diplomázó jól képzett mérnökökre és közgazdászokra." – nyilatkozta Uwe Mang.

Kakuk József 2007 óta oktatja a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Robert Bosch Mechatronika tanszékén a Tervezés és gyártás eszközei tantárgyat, heti két alkalommal. Ezért, és a hallgatók szakmai konzultációjában végzett áldozatos munkájáért adományozta az egyetem a Címzetes Egyetemi Docens címet. „Oktatói munkámban az motivál, hogy sok olyan ismeretet, módszert és eszközt tudok az egyetemi hallgatókkal megismertetni, amelyet később a munkahelyükön is hasznosítani tudnak. A kinevezés számomra az eltelt évek alatt végzett oktatói munkám elismerése, az egyetem pozitív megerősítése abban, hogy az általam végzett oktatásra valóban szükség van." – mondta Kakuk József.

A Bosch csoport évek óta kiemelt figyelmet fordít a magyarországi mérnökképzésre: nemcsak anyagi támogatást nyújt, hanem innovatív módon be is kapcsolódik abba. A cég ösztöndíjakat biztosít a legjobb hallgatóknak, több egyetemen támogat tanszékeket, tanlabort, hallgatói gyakornoki programokat szervez, és különböző versenyekkel, ötletbörzékkel – például konstrukciós versenyek, Mérnökök játszótere, vagy az idén május 10-én megrendezésre kerülő Hungaroring napon – támogatja és inspirálja a jövő mérnökeit.

Forrás: Bosch csoport

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web