2024. június 15., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

08 Magyar Termek Nagydij trofea-kicsiAz immár 17. alkalommal meghirdetett Magyar Termék Nagydíj® Pályázatban idén – Magyarország gazdasági stratégiájához igazodva – a díjazott áruk és szolgáltatások megítélésénél kiemelt hangsúlyt kap az exportorientáció. Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerében 2014-ben már 31 főcsoport 53 témakörében lehet pályázni a díj elnyerésére.

A pályázat célja az, hogy a minőség és termékbiztonság elismerésén keresztül segítse a tudatos fogyasztói választás és magatartás kialakítását hazánkban. A hiteles védjeggyel ellátott termékek felé bizalommal fordulnak a fogyasztók és felmérések alapján kimondottan keresik is azokat. A minősítések egyben a gazdaságélénkítés eszközévé is váltak, hiszen a vállalkozásokat versenyre, s így innovációra késztetik. A tanúsító védjeggyel ellátott áruk és szolgáltatások a nemzetközi piacon is versenyképesebbek, hiszen sok helyen feltétel a minőségtanúsítás, így a hazai gazdaság élénkülésén kívül az export volumenünk is bővül. A 2014-ben kiírt nagydíjra május 16-ig várják a pályázati anyagokat a szervezők.

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat 16 év alatt elért sikerei bizonyítják, hogy a minőség valóban hagyományt teremtett. A Pályázat 1998-ban történt meghirdetése óta közel 3000 nemzetközi színvonalú magyar áru és szolgáltatás hirdeti a hazai vállalkozások minőség iránti elkötelezettségét. A kezdetektől több mint hatszorosára emelkedett a díjazott termékek és szolgáltatások száma, csak tavaly pedig az előző évihez képest 32%-kal nőtt a nagydíjasok száma. Ez is bizonyítja, hogy a vállalatok versenyképességük megőrzésének egyik kulcsát látják abban, hogy innovatív megoldásaikkal olyan árukat és szolgáltatásokat kínáljanak, melyek a hazai minőséget elismerő szigorú pályázati követelményrendszerben már megállták a helyüket, megteremtve ezzel a lehetőséget, hogy a külföldi piacokat is meghódítsák.

Remélem, hogy sokan lesznek, akik tovább tudnak lépni és innovatív termékeket előállítva, vagy éppen szolgáltatásokat nyújtva képesek lesznek Európát is meghódítva hazánknak, Magyarországnak és nekünk, magyar embereknek is sikert és elismerést hozni." – mondta Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat fővédnöke. „Ez a civil kezdeményezés a kiírók, a szervezők elkötelezett és fáradságot nem ismerő munkájának köszönhetően a legrangosabb hazai minősítő rendszerré vált. Ma, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat védjegye egyet jelent a termékbiztonsággal, a magas minőséggel, s egyben szimbóluma a hazai gazdaság iránti elkötelezettségnek is" – tette hozzá.

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat kiíróinak tapasztalatai alapján a minősítő védjegyek iránti bizalom évről-évre nő. Iparági felmérések alátámasztják, hogy a hazai vásárlók az elmúlt években egyre tudatosabbá váltak, keresik a minőséget és hazai származást garantáló védjegyeket. A fogyasztók választásában meghatározó szerepe van a hazai gazdaság támogatásának is. A vásárlók minőségi, hazai termékek melletti elkötelezettsége élénkítő hatással van a keresletre, ezáltal a vállalatok fejlődésnek indulhatnak, amely további új munkahelyek létrehozására teremt lehetőséget.

Örömmel mondhatom, hogy a korábbi évek pályázati eredményei egyértelműen alátámasztják, hogy vannak világszínvonalú és exportképes termékeink. A Magyar Termék Nagydíj pályázatokra jelentkezők számának növekedése, valamint a díjazottjainak száma is jelzi a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások gazdasági erősödését. A minősítő versenyek, így a termék és vállalkozás minősítő programok, mint a Magyar Termék Nagydíj Pályázat is gazdaságpolitikai eszközök, melyek segítik az export és a működőtőke-import növelését célzó törekvéseket" – hangsúlyozta Kiss Károlyné Ildikó a Magyar Termék Nagydíj® Pályázati Iroda ügyvivője.

Az idén 17. alkalommal meghirdetett Magyar Termék Nagydíj® Pályázati rendszer folyamatosan igazodik az igényekhez és a trendekhez, így immár 31 főcsoport 53 témakörében lehet a pályázatokat benyújtani, köztük újdonságként a gyógykozmetikumok, vagy a speciális wellness kozmetikumok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatási rendszer főcsoportba illeszkedő áruk és szolgáltatások is megmérettethetik magukat.

A pályázaton részt vehet minden, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas készáru, árucsalád, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás, mellyel rendszert alkothat. Emellett a pályázat tárgyát képezheti önálló szolgáltatás is.

A pályázatokat a kiírók által felkért, független szakmai zsűri bírálja el. A Magyar Termék Nagydíj elnyerése szigorú követelményrendszerhez kötött, a kitüntetett termékek és szolgáltatások megfelelőségének igazolását független, szakértőkből álló zsűri vizsgálja, garantálja és folyamatosan ellenőrzi.

A Nagydíj nívóját tovább emeli, hogy 2014-ben újabb szakmai támogatók is csatlakoztak a pályázathoz és a Kiírói Tanácsi is bővült. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mellett a Közbeszerzési Hatóság, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal adta nevét és biztosította a pályázathoz szakmai hátterét. A Kíírói Tanács az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Magyar Export- Import Bank Zrt. (EXIMBANK) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a TÜV Rheinland InterCert Kft. mellett a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft.-vel bővült.

A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. a tudásalapú termékek és szolgáltatások létrejöttét, hazai és külpiaci hasznosítását segíti elő a szellemi tulajdonra épülő innovációmenedzsment eszközrendszerével. A kizárólagos állami tulajdonban lévő társaság támogatja a vállalkozásokat kihasználatlan üzleti lehetőségeik felismerésében, erős iparjogvédelmi portfólió kialakításában és a birtokukban lévő szellemi vagyon felmérésében, értékelésében.

 

Idén május 16-ig lehet nevezni a Magyar Termék Nagydíj® elnyerésére.

 

Az eredményhirdetésre – a hagyományokhoz híven – szeptember elején kerül sor a Parlament Felsőházi Termében, a gazdaság és a közélet kiemelkedő személyiségei, valamint a gazdaság-diplomácia vezető tisztségviselői jelenlétében.

A pályázati feltételekről bővebben a www.termeknagydij.hu honlapon tájékozódhatnak, ahol a Pályázati felhívása és Jelentkezési Lapja is elérhető.

 

A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető:
Kiss Károlyné Ildikó - Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda
Tel.: 20/934-4909
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Széman György - Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft.
Tel.: 30/942-7293
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web