2024. május 6., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

ff14 Vorsch 4c-kicsiA több mint 770 kiállító cég által felvonultatott ablak-, ajtó- és homlokzatpiaci újdonságnak köszönhetően a 2014. március 26-29. között zajló fensterbau/frontale kiállítás ismét egyedülálló áttekintést nyújt a piacról. Az érdekes keretprogramok is számos lehetőséget biztosítanak az információszerzésre, valamint elősegítik a gyártók és a látogatók közötti kapcsolatfelvételt.

Ablak- és homlokzat gyártók, ácsok, építészek és kereskedők gyűlnek össze kétévente Nürnbergben, hogy bemutassák a legújabb idomokat, előregyártott elemeket, az üveget az építészetben, rögzítő berendezéseket, biztonsági berendezéseket, gépeket, felszereléseket és sok más terméket. Erre a kétévente megrendezésre kerülő vásárra időzítik a multinacionális vállalatok új termékeik bemutatását a nagyközönség számára.

2012 FH T 1546-kicsiAzonban nem csak az óriás standokon láthatnak érdekes fejlesztéseket a látogatók – a kisebb kiállítóknál is izgalmas felfedezéseket lehet tenni. Érdemes például a fiatal innovatív vállalkozásoknak helyet adó 1-es Pavilonban betekinteni, ahol öt kiállító együtt mutat be okos megoldásokat a BAFA (Gazdasági és Exportellenőrzési Szövetségi Hivatal) által szponzorált standon. A termékek között megtalálhatók redőnyök, amelyek úgy működnek, mint a függönyök, energiatakarékos nyílászárók, árnyékoló rendszerek, és installációk dokumentumkezeléshez.

„Dinamikus kutatás – a pezsgő életért"...

Ez a mottója az idei speciális shownak, amelyet együtt szervez az IFT Rosenheim, a Fachverband Glas, a Fenster, a Fassade Baden-Württemberg (Üveg, Ablak és Homlokzat Szövetség), a Nürnbergi Vásárközpont, és a Környezetvédelmi Természetvédelmi, Építési és Nukleáris Biztonsági Szövetségi Minisztérium. Az 1-es Pavilon 1-614-es standján láthatók aktuális projektek az átlátszó épületburok területéről, mint például a fotobioreaktorok, amelyek energiát termelnek a homlokzaton, egy új, különösen vékony és energiahatékony ablak prototípusát, és egy „Kísérletező utcát" a látogatók saját kutatásaihoz.

A különleges bemutatóval párhuzamosan egy IFT szeminárium fogja biztosítani a témában való elmélyülést. A március 26-án, szerdán megrendezett „Dinamikus kutatás – a pezsgő életért" címet viselő kongresszus foglalkozik az aktuális projektek eredményeivel. A projektek az átlátszó épületburokkal kapcsolatos kérdésekre koncentrálnak. Ezután lesz lehetőség intenzív tárgyalásokra/beszélgetésekre az előadókkal és a többi kiállítóval az 1-es Pavilonban.

2012 FH T 2045-gep-kicsiMárcius 27-én, csütörtökön rendezik az „Energiahatákonyság Európában" című konferenciát, ahol az európai szintű aktuális fejlesztésekről lesz szó, mint például az épületek energiahatékonyságáról szóló irányelv (EPBD – Energy Performance Building Directive) végrehajtása, egy esetleges energiacímke, vagy a jelenleg folyamatban lévő előkészítő tanulmány, amely az ablakok környezetbarát tervezéséről szóló irányelv végrehajtásáról szól.

Végül március 28-án pénteken, a „Vállalkozások Napján" az új, úttörő fejlesztéseket fogják bemutatni a cégek.

További információk valamint a folyamatosan frissülő program a www.ift-rosenheim.de/en/fensterbaufrontale honlapon érhető el.

 

MeisterAward 2014: a legjobb fiatal iparosok díja

A Baden-Württemberg-i Üveg, Ablak és Homlokzat Szövetség által szervezett "MeisterAward" azoknak a gyakornokoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik mesterképzésüket a Karlsruhe-i Üveg-, ablak- homlokzat Szakközépiskolában végezték, és az elméleti és gyakorlati vizsgán kiváló eredményt értek el. A győztesek bizonyítványt, elismeréseket kapnak valamint összesen közel 10.000 eurós díjazásban részesülnek. Egy díjat kap a szakmunkásverseny nyertese, aki a 2013-as év legjobb gyakornoka lesz.

 

Úttörő jelleggel: automatizálás és építészek területek

2012 FH T 0677-kicsiA fensterbau/frontale 2014-en a kék és a piros logót a két célcsoportok megjelölésére használják. Kék logóval az "ablak- és homlokzat automatizálás"-t jelölik. A jelölést a fensterbau/frontale kezdeményezte az Ablak- és Homlokzat Szövetség Automatizálási Munkacsoportjának együttműködésével, és gyártóknak, alkatrész beszállítóknak, tervezőknek és építészeknek nyújt segítséget a kiállításon való tájékozódás során.

Egyre több épület lesz felszerelve a jövőben automatizált elemekkel. A növekvő vásárlói elégedettség mellett – a fő tényezők itt a munkavégzés kényelme, a lakhatási kényelem, amelyek jelentősen megnövekedtek, az épületek magasabb energiahatékonysága, valamint a betörők elleni hatékonyabb védelem – a gyártók és alkatrész beszállítók számára további jövedelmezőbb eladásokat generál.

Az idei rendezvényen sok kiállító mutatja be megoldásait és know-how-ját az épületautomatizálás területén. Az ablakok számos funkciót ellátnak: kellemes napfényt biztosítanak, ingyen napenergiát juttat az épületbe, kicseréli a levegőt, kint tartja a zajt, véd a hideg ellen és megóv a hivatlan vendégektől. Ugyanakkor ezek a funkciók nem érhetőek el egyszerre. Az ablakot egyszer ki kell nyitni, hogy bejöjjön a friss levegő, és a napfény is csak akkor jut be, ha a a redőnyök fel vannak húzva. Ezeket klasszikusan kézzel csináljuk meg – vagy sokkal könnyebb egy gombnyomással. Nagyon sok lehetőség van arra, hogy automatizált elemekkel gazdagítsuk életünket: például a régi ablakokba és ajtókba utólag beépíthetők ezek az elemek, vagy újakra lehet cserélni, amelyek már tartalmazzák ezeket.

Az építészek területét jelző piros logo az építészek és tervezők számára releváns kiállítókat jelzik a csarnokokban. A piros logóval ellátott standokon speciális tájékoztató anyagokat és szakértő válaszokat kaphatnak a nyílászárókat és homlokzatokat érintő konkrét kérdéseikre.

A logók megtalálhatók a standokon, a kiállítás katalógusában, a kiállítási útmutatóban és az internetes felületen (www.frontale.de/exhibitors-products) is. 

 

2012 FH T 1847-Forum-kicsiÉpítészeti Fórum és Innovációs Díj

Az Építészek Területével kombinálva az Építészeti Fórum március 27-én reggel immár hetedik alkalommal egy szokatlan információs és prezentációs programot kínál kizárólag építészeknek. Az idei fórum témája a művészet és az építészet közötti kapcsolat, címe: Művészet az építészetben.

Az Innovációs Díjat az Építészeti Fórum részeként adják át. A győzteseket jól ismert építészek, mérnökök és belsőépítészek választják ki. A zsűri a standon látogatja meg a kiállítókat, így azoknak lehetőségük lesz termékeiket a leginnovatívabb nézőpontból bemutatni.

 

Innováció és Energia – Hatékonyság svájci stílusban

A berni Alkalmazott Tudományok Egyeteme is jelen lesz egy standdal az 5-ös pavilonban a legújabb kutatási projektekkel. Most második alkalommal rendeznek két szemináriumot Nürnbergben a "Taste of Windays" előadássorozat részeként, amelyet az ágazat vezető svájci egyesületeivel - Schweizerische Zentrale Fenster und Fassaden SZFF and Schweizerischen Fachverband Fenster- und Fassadenbranche FFF - együtt szerveznek. A svájci innovációkról három előadást is tartanak.

 

A fensterbau/frontale 2014 részletes programja elérhető a www.frontale.de honlapon. 

 

Forrás: Nürnberg Messe

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web