2024. május 20., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

PannErgy-logo-kicsiA PannErgy megkezdte Miskolcon a geotermikus projekt második fázisának kivitelezését - közölte a társaság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tíz hónappal a projekt első ütemének átadását követően megkezdte a társaság a beruházás második ütemének megvalósítását, ennek célja a miskolci belváros és a Miskolci Egyetem geotermikus hővel történő ellátása, ezt a Tatár utcai fűtőműnél beépítendő csaknem 30 megawattos hőcserélőkön keresztül valósítják meg.

A cég azt is közölte, hogy megkapták az építési és műszaki engedélyt a mintegy négy kilométer hosszú távhő vezeték és egy új hőközpont építéséhez.

Előzetes terveinknek megfelelően sikerült megszereznünk mindazon engedélyeket, melyek a Miskolci Geotermikus Projekt második fázisának kiépítéséhez szükségesek. A tervek és az engedélyeztetési eljárással párhuzamosan kiválasztottuk azokat a kivitelezőket, akik a tavaly májusban megvalósított távhőrendszerhez kapcsolódó további építési-, mélyépítési és földfelszíni munkákat elvégzik. A beruházáshoz kapcsolódó földfelszíni építési munkálatok során Társaságunk a Tatár utcában egy új 180 m2-es hőközpontot épít meg, melyben három összesen közel 30 MW teljesítményű hőcserélővel és két nagy teljesítményű szivattyú párral valósítjuk meg a meglévő rendszerbe történő betáplálást. Köszönhetően a kollégák
felkészültségének és az első ütemben szerzett tapasztalatoknak a Belváros és Egyetemváros hőkörzetek geotermális hővel történő részbeni ellátása a 2014-es fűtési időszak kezdetére valósul meg. Számításaink szerint az elkészülő beruházással elérhető az eredeti terveinkben szereplő 780.000 GJ éves primer hőleadás Miskolcon." – nyilatkozta Tóth Péter, a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója, az Igazgatótanács tagja.

A tőzsdén jegyzett Pannergy Nyrt. az elmúlt év májusában adta át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kistokaj határában 7,5 milliárd forintba kerülő miskolci geotermikus projektjének első szakaszát. Magyarország és a térség legnagyobb geotermikus hőt hasznosító rendszere tízezer miskolci háztartást és több mint száz intézményt lát el környezetbarát hővel.

Forrás: MTI/PannErgy Nyrt.

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web