2024. május 14., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Tízből hét magyar család tervez valamilyen felújítást, korszerűsítést az otthonában a következő öt évben – derül ki az OTP Lakástakarék felmérésből. Legtöbbjük a konyha, a fürdőszoba felújításával, valamint energetikai korszerűsítéssel, vagy lakásbővítéssel tenné komfortosabbá lakhelyét. A cég példaszámításaiból az is kiderül, hogy már napi két kávé árának félretevésével milliós nagyságrendű összeget lehet összegyűjteni ilyen időtávon az otthon felújítására.

Az április 2-6. között megrendezendő Construma építőipari szakkiállításon számos hasznos információt szerezhetnek az érdeklődők a lakáskorszerűsítési munkákról és a finanszírozási oldalukról egyaránt.

A mintegy 500 megkérdezett 39 százaléka tervez egy éven belül valamilyen – akár kisebb – felújítást az otthonában, 17 százalékuk a következő 1-2 évben vágna bele a korszerűsítési munkálatokba, míg további 14 százalék öt éven belül látja reálisnak, hogy hasonló beruházásba fogjon. Tízből hét család tervez tehát valamilyen felújítást az elkövetkező öt évben, miközben a megkérdezetteknek csak kevesebb, mint harmada mondta azt, hogy semmilyen korszerűsítést nem tervez ez idő alatt. „Az otthonuk fejlesztésével tudatosan próbálnak javítani az életkörülményeiken a magyar családok, természetesen az anyagi lehetőségeikhez mérten" – jegyzi meg Köntös Péter, az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese. Meglátása szerint az, hogy a válaszadók több mint egyharmada már egy éven belül belevágna a felújításba, valószínűleg azzal is összefüggésbe hozható, hogy tavasszal van igazán a felújítási munkálatok szezonja, ezért foglalkoztathat többeket most a kérdés.

Az OTP Lakástakarék felmérése arra is kereste a választ, hogy milyen felújításokat terveznek az ingatlanjukban a megkérdezettek. A válaszadók legnagyobb része, 37 százaléka azt válaszolta, hogy a konyhát és/vagy a fürdőszobát újítaná fel elsőként, illetve hasonló arány, 36 százalék fordítaná az ingatlanja energiakorszerűsítésére az összeget, azaz például az ajtók, ablakok cseréjére, hőszigetelésre, vagy a fűtési rendszer modernizálására. A válaszadók 13 százaléka a lakás bővítését jelölte meg célként - például a tetőtér beépítését, galériaépítést vagy a különböző szobák egybenyitását vagy a lakás elosztásának átalakítását. A megkérdezettek 11 százaléka a lakófelüleletek – hálószoba, nappali – felújításába kezdene bele, míg 3 százalék a gyerekek szobáira költené az összeget.


Ennyit gyűjthetünk lakástakarékkal 4 év alatt*
Havi megtakarítás 20 ezer forint (napi 667 forint)
Futamidő 4 év
EBKM 13,58 %
  14,38 %*
Összegyűjtött összeg 1 242 228 forint
*OTP Lakástakarék Hozam Plusz 4
** - 50 százalékos számlanyitási díjkedvezmény esetén, amelynek feltétele OTP bankszámla, vagy bankkártya igénylése/birtoklása

 

Ezek a lakáscélok valójában jóval könnyebben elérhetők, megvalósíthatók, mint azt sokan gondolnák. Ha valaki most kezd el takarékoskodni, lakástakarékkal már napi pár száz forint félretevésével milliós összeget tud összegyűjteni a felmérésben vizsgált öt éves időtartam alatt, amiből már komolyabb korszerűsítési munkálatokra is telhet. A konstrukció nagy előnye ugyanis, hogy a befizetéseket 30 százalékos támogatással egészíti ki az állam, ami akár évente 72 ezer forint vissza nem térítendő pluszt is jelenthet" – mondja Köntös Péter.

Az OTP Lakástakarék példaszámítása szerint elég napi két kávé árát– 667 forintot – félretenni négy éven keresztül, hogy négy év alatt 1,24 millió forint gyűljön össze, amelyet gyakorlatilag bármilyen lakáskorszerűsítési munkálatra el lehet költeni. Így például a konyha teljes felújítása is finanszírozható belőle, vagy éppen a lakás szigetelése és a nyílászárók cseréje. Köntös Péter kiemeli: az energiahatékonyság növelését célzó felújítások akár többéves spórolás nélkül, lakástakarékkal kombinált hitelből is megvalósíthatók, ráadásul úgy, hogy a rezsikiadásokon megtakarított összegből az esetek többségében kijön a hitel havi törlesztője.

A lehetőség iránt érdeklődők az április 2-6 között a Hungexpo területén megrendezendő Construma építőipari szakkiállításon személyesen is megismerkedhetnek a kedvező lakáscélú megtakarítási és finanszírozási lehetőséggel az OTP Lakástakarék standján, ahol szakértők segítik őket a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában.

 

Forrás: OTP

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web