2024. május 6., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

betores3-kicsiRablás, betörés, személy elleni erőszak. Hazánkban az elmúlt évek bűnügyi statisztikái szerint, 55-57% közöttire tehető a vagyon elleni bűncselekmények száma az összes elkövetett bűncselekményen belül. Kis Sándor az Árgus Security Vagyonvédelmi Kft. szakembere szerint, a riasztások számának növekedése észlelhető az utóbbi időben, amely körülbelül 7%-os növekedést jelent. A modern védelmi berendezések használatával azonban, drasztikusan csökkenteni tudjuk a behatolás sikerességét, megvédve otthonunkat, értékeinket és családunkat a kellemetlen élményektől.

Ezért a Hörmann Hungária Kft. és az Árgus Security közösen kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel és a helyesen kialakított biztonsági védelmi eszközökkel, mindezen bűnesetek megelőzhetőek lehetnek.

Az emberiség sajátja, hogy ősidők óta foglalkoztatja szerettei és saját biztonságának kérdése, hiszen mindig is voltak, vannak, és a jövőben is lesznek olyanok, akik mindezekre fenyegetést jelentenek. Az idő múlásával, a változás mindössze annyi, hogy amíg a védelemhez az őskorban egy méretes bot is elég volt, addig a biztonság megtervezése, kiépítése és szolgáltatása a III. évezredre, külön szakmává fejlődött. A védelmünk kialakítása alapvetően három fő pillérre támaszkodik: a mechanikai, az elektronikus és az élőerős védelemre. Rossz hír, hogy tökéletes, 100%-os biztonságról sohasem beszélhetünk, csak annyit tehetünk, hogy a kockázatokat a lehető legminimálisabb szinten tartjuk. Emellett pedig folyamatosan monitorozzuk a védett objektumot az elért biztonsági szint fenntartása, és javítása érdekében.

Elektronikus védelem – de mit is jelent ez pontosan?

betores1-kicsiAmíg a mechanikai védelem (kapuk, rácsok, zárak, lakatok) elsősorban a betörők elleni védelmet szolgálja, addig az elektronikus vagyonvédelmi rendszerekkel akár a támadások, egészségügyi vészhelyzetek, tűzesetek, épületgépészeti problémák is valós időben felismerhetővé válnak. Az elektronikus vagyonvédelmi rendszerek jelenthetnek riasztókat, megfigyelő rendszereket, infra-sorompókat, illetve beléptető rendszereket is" – mondta el az Árgus Security Kft. budapesti igazgatója, Kiss Sándor. „Az otthonunk védelmében a legnagyobb hangsúlyt a riasztórendszerre érdemes helyezni, melynek elsődleges szerepe az illetéktelen behatolás valós idejű, minél korábban történő jelzése. A jelzésadáson kívül az is fontos az ingatlantulajdonosoknak, hogy mekkora kár keletkezhet az épületükben. Jellemzően dolog elleni erőszak formájában, ameddig a fenyegetés elhárítása megtörténik."

Farkas Előd, az Árgus-Security Kft. biztonságtechnikai szakértője szerint, a teljes védelem az, amikor minden bejutási pontot és a belső tereket is lefedjük érzékelőkkel. Ezt jellemzően akkor alkalmazzuk, amikor az ingatlanban senki sem tartózkodik. Természetesen a mai korszerű rendszerek esetében, lehetőség van a zónákra osztott tereket külön-külön is élesíteni, vagy kikapcsolni. Héjvédelem az, amikor a nyílászárók kerülnek nyitás-és üvegtörés érzékelőkkel, vagy infra eszközökkel lefedésre. Ebben az esetben nyugodtan lehet az ingatlanon belül mozogni a riasztórendszer csak külső behatoló esetében jelez.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a központi nyílászárók (például bejárati ajtó, garázskapu) a lehető legjobb minőségben készüljenek. Egyre több az olyan bűncselekmény is, ahol nem a lakásban lévő értékekre specializálódnak az elkövetők, hanem a garázskapu kinyitásával próbálják meg a nagy értékű autót vagy az ott tárolt szerszámokat, gépeket ellopni.

2012 júliusától, a Hörmannál elérhetővé vált a lehető legbiztonságosabb garázskapu-rendszer: a Bisecur. Az új, innovatív termék a meglévő megoldásoknál azért biztonságosabb, mert az online banki szolgáltatások során is használt, AES 128 bites titkosítással kódolja a kéziadó rádiójelét, amely így szinte feltörhetetlen. A Hörmann mérnökei új jelátviteli rendszert építettek az adókba, így azok a zavaró rádióhullámokkal szemben érzéktelenebbek, ezért megbízhatóságuk az eddigi legjobb a hasonló termékek között" – mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezetője. „A rendszer így lényegesen biztonságosabb, mint a meghajtásgyártók körében is széles körben használt KeeLoq eljárás" – tette hozzá.

Az elektronikus védelem és az élőerő legköltséghatékonyabb kombinációja a távfelügyeleti szolgáltatás igénybe vétele. Ekkor a riasztó megszólalása esetén, rövid időn belül képzett szakemberek érkeznek a helyszínre, akik nem csak a fenyegetés elhárításában, hanem a helyszín biztosításában is járatosak, ami fontos a későbbi rendőri nyomozás szempontjából.

Árgus tipp:

Ne felejtsük el, hogy az elektronikus védelmi eszközök bármennyire is kifinomultak, a hatékonyságuk kulcsa abban rejlik, hogyan tudjuk kombinálni a mechanikus védelemmel és az élőerő alkalmazása adta lehetőségekkel!

Hörmann tipp:

betores4-kicsiA motorral működtetett (automata) szekcionált garázskapukkal szemben a betörőknek csak csekély esélyük van. A feltolásvédelem (amely egy erős mechanikus védelem), akkor is védi garázsát, ha áramszünet van. Ha a kapu zárva van, a feltolás elleni biztosítás automatikusan beugrik a vezetősín ütközőjébe és így erősen reteszeli a kaput. Ha billenőkaput választ, akkor sem kell félnie: az ún. forgónyelves reteszelés megbízható megoldás a betörők ellen. Záráskor ugyanis a forgónyelv (szemben a tolóretesszel) erősebben rögzíti a kaput a kerethez mindkét oldalon, így azt nem lehet kiemelni a helyéből.

 

Forrás: Stern Communications

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web