2024. május 1., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

szakma-sztar-kicsiA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VII. Szakma Sztár Fesztiválon 2014. április 14-16. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor, melynek díjkiosztó, záró ünnepélyén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is részt vett.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai" szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt.

A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!"

Az elődöntőkön országosan közel 4.000 fő vett részt, melyeket a korábbi éveknek megfelelően a területi kamarák bonyolítottak le. Az elődöntőkön a legjobb eredményt elérő versenyzők kerültek behívásra a szakmák előválogatóiba. Az előválogatókat szakképző intézmények – a verseny lebonyolítására alkalmas – tanműhelyeiben szerveztük meg. Az előválogatókon az oda bekerült diákok - 420 fő - elsősorban gyakorlati illetve gyakorlati jellegű feladatokat oldottak meg.

A végső megmérettetésre, a döntőkre a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon került sor.
Idén 106 iskolából 194 diák került be a szakmai versenyek országos döntőjébe. A versenyen a 60%-os eredményt elérők felmentést kaphatnak a tanév végén esedékes szakmai vizsgarészek alól.

Fentiek szerint – a versenyben elért eredménye alapján - ez évben a tanulók 80 %-a kapott felmentést a teljes szakmai vizsga letétele alól.

 

Az eredmények itt olvashatók.

 

A verseny sikerét közvetlenül 790 közreműködő (versenyfelelősök, szakértők, szervezők, az egyes szakmák versenyét szervező, ún. támogató iskolák tanárai és diákjai) illetve 480 szervezet (szakmai támogató cégek és vállalkozások, szakiskolák, egyesületek, érdekképviseletek) munkája, együttműködése segítette. A fesztiválon ingyenes részvétellel az idén már közel 15 ezer látogató vett részt.

A vidéki iskolákból, a területi kamaráink szervezésében, 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák jött el látogatóként. Több mint 60%-uk 6-7-8.osztályos, pályaválasztás előtt álló fiatal volt. A budapesti általános iskolák részére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kiküldött meghívás eredményeként további több mint 5.000 diák látogatott ki.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai a helyszínen interaktív feladatokkal várták az érdeklődő fiatalokat, akik szakmabemutató filmeket nézhettek, szakmatotót, valamint pályaorientációs kérdőíveket tölthettek ki, szakmai tárlatvezetésen vehettek részt. A látogató diákok egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket.

A verseny megtekintésével párhuzamosan a látogatóknak népszerű előadók és az iskolák tehetséges diákjai által előadott, szórakoztató műsorszámok megtekintésére nyílt lehetőségük.

 

Gratulálunk a helyezetteknek!

 

További információ: www.szakmasztar.hu

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web