2024. május 10., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

AGC logoAz AGC a vegyileg edzett üvegek új felhasználási lehetőségeit vonultatja fel

Az AGC múlt héten bemutatta a 2014-es brazíliai FIFA labdarúgó-világbajnokság™ cserepadjainak hivatalosan jóváhagyott fedőüvegét. A vegyileg edzett üvegből készült, rendkívül átlátszó, tartós és a sérülésekkel szemben ellenálló új üvegtető az ACG által a 2013-as brazíliai FIFA Konföderációs Kupára készített tavalyi modell továbbfejlesztett változata.

Az üvegtető kiváló bizonyítéka annak, hogy ez a technológia, amelyet eredetileg kisebb elektronikus eszközök, például okostelefonok és táblagépek védelmére fejlesztettek ki, jól használható nagy felületekhez is, vagyis a vegyileg edzett üvegben rejlő lehetőségek számot tarthatnak az építészek és tervezők figyelmére.

AGC benchrelease photo1A cserepadok, amelyek kizárólag olyan AGC-gyártású anyagokból készültek, mint például a vázhoz használt fluorpolimer-bevonatú, szálerősített műanyag, a világbajnokság mind a 12 helyszínén bemutatkoznak, és a világ legnagyobb, június 12- és július 13-a közt lezajló sporteseményének mindegyik mérkőzésén ezeket használják majd.

A 2014-es brazíliai FIFA Világkupa™ cserepadjaihoz készült üvegtető egyik legfontosabb tulajdonsága az átlátszóság. A pad hátsó részén az üveget tükröződésmentes bevonat borítja, melynek köszönhetően a tükröződés 13-szor kisebb, mint egy hagyományos üveg esetében, így a lehető legjobb vizuális élményt biztosítja a futballrajongók számára.

A cserepad adatai
Hosszúság: 11,5 méter
Magasság: 1,9 méter
Mélység: 1,0 méter
Súly: kb. 760 kilogramm
Üvegvastagság (hátsó panel): kb. 3,5 milliméter
Ülőhelyek száma: 23
Gyártás helye:  Japán

AGC benchrelease photo2A padon ülő játékosok és kisegítő személyzet védelmét a világ legerősebb fedőüvegeként ismert, vegyileg edzett, kétrétegű, Dragontrail™ X márkanevű üveg biztosítja. A Dragontrail X igen alacsony középponti feszültségű, és a világon a legnagyobb nyomófeszültséggel rendelkező üveg. Az először a 2014-es CES-en (Consumer Electronics Show - Szórakoztatóelektronikai Kiállítás) bemutatott gyártási technológiának köszönhetően az üveg rendkívül ellenálló a külső erőbehatásokkal szemben. A Dragontrail X az AGC 2011-ben piacra dobott Dragontrail termékcsaládjának legújabb tagja, amely 30%-kal erősebb a hagyományos Dragontrail termékeknél, és mintegy nyolcszor erősebb a hagyományos kalcium-nátrium (mésznátron) üvegnél.

A Konföderációs Kupára készült változathoz hasonlóan az új üvegtető szintén nagy mértékben ellenálló a karcolással, a deformálódással és az elszíneződéssel szemben, így igen hosszú élettartamú még az olyan kültéri környezetben is, amelyet nagy hőmérsékletingadozások és magas páratartalom jellemez.

Alkotóelem Anyag Fő jellemzők
Tető/hátsó panel Dragontrail™ X A világ legerősebb síküvege
Üvegbevonat Tükröződésmentes bevonat A visszatükröződési arány a hagyományos üveghez képest 1/13
Keret Szálerősített műanyag Erősebb, mint az acél, miáltal kreatív kialakítást tesz lehetővé
Keret bevonata /festék LUMIFLON™ fluorpolimer bevonat Ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, nagy volumenű építkezések esetében csökkenti felújítási/karbantartási költségeket
Ülés Carboglass™ polikarbonát lemez A különleges bevonási technológia biztosítja, hogy az ülés megőrizze gyártáskori átlátszóságát
Üléspárna A poliuretán habhoz használt polipropilén-glikol Nagyfokú kényelem az optimális testsúlyeloszlást biztosító ülésnek köszönhetően

"Büszke vagyok rá, hogy az AGC mérnökeinek és alkalmazottainak szorgos munkájával kifejlesztett, új üveggyártási technológiával készült üvegtető biztosította előnyöket a játékosok és futballrajongók ezrei élvezhetik majd a 2014-es brazíliai FIFA Világkupa™ mérkőzésein" – fejtette ki Kazuhiko Ishimura, az AGC Asahi Glass elnök-vezérigazgatója az üvegtetővel ellátott cserepad bemutatóján Sao Paulóban. "Ez a cserepad-üvegtető egyike az új technológiával készült, vegyileg edzett üvegeink számos felhasználási lehetőségeinek."

 További információ: www.agc-group.com

 

Forrás: MTI OTS

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web