2024. május 20., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

MEWA-mosas-oblites-webA környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása a MEWA-nál mindig is prioritást élvezett. A teljes körű törlőkendő-szolgáltatásról közismert német vállalatnál immár több mint három évtizede dolgoznak ki és valósítanak meg sikeresen olyan környezetvédelmi eljárásokat, amelyek újra és újra meghatározzák az ágazat trendjeit.

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a MEWA a textilmenedzsment ágazatban 1997-ben elsőként nyerte el a nemzetközileg érvényes ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványt. A stratégia a környezet és a vállalat számára egyaránt kifizetődő: csak a hővisszanyerés révén mintegy hétmillió liter fűtőolajat takarított meg a vállalat az elmúlt évben.

A MEWA teljes körű szolgáltatása révén már 19 európai országban tevékenykedő ipari és kereskedelmi ügyfele számára biztosítja a legkülönfélébb munkafolyamatok során használt törlőkendőket. A vállalat ügyfeleinek törlőkendőket és olajfelfogó szőnyegeket szállít ki, elhozza a szennyezett textíliákat és azokat tisztán, szükség esetén javítás vagy pótlás után újra kihelyezi.

MEWA-kornyved-eljaras-webAz energiaszükségletet a kimosott szennyezőanyagokból fedezik

Már az újrafelhasználás révén is rengeteg értékes nyersanyagot takarítanak meg – de vajon környezetbarát tisztítási módszerrel hogyan mosható ki optimálisan az olaj és a gépzsír? A MEWA legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy a kimosott szennyeződések – elsősorban a törlőkendőkből származó fáradt olaj – termikus felhasználásával fedezni tudják a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia nyolcvan százalékát.

Felére csökkenő vízigény

A hagyományos mosási eljárásokkal szemben a MEWA mintegy ötven százalékkal több vizet takarít meg különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Az úgynevezett kaszkádtechnikával az utolsó öblítések még használható vizét megszűrik, majd a kinyert vizet további mosási fázisokhoz ismét felhasználják.

A MEWA által alkalmazott környezetvédelmi technikákról video a youtube-on is elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=VCveL-D72uk

További információ a cég szolgáltatásairól: www.mewa.hu

 

Forrás: Live PR

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web