2024. július 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Magyar-Cementipari-Szov-Miskolci-Egy-logok-kicsiA Magyar Cementipari Szövetség és a Miskolci Egyetem együttműködési megállapodást írt alá május 6-án. Az építőipar fejlődésének felgyorsulása és az állandóan változó iparág eredményezte azt az együttműködést, amelynek keretében a szakmai és felsőfokú szakemberképzés összefogással segíti versenyképes és naprakész tudáshoz, tapasztalthoz az oktatási rendszerből kikerülő frissen végzett szakembereket.

A Magyar Cementipari Szövetség új stratégiai irányának részeként előtérbe helyezi a felsőfokú szakemberképzés támogatását, tavaly nyáron a Budapesti Műszaki Egyetemmel kötött együttműködő támogatást, idén tavasszal pedig a Miskolci Egyetemmel írtak alá hasonló megállapodást. A Szövetség már korábban is kapcsolatban állt az Egyetemmel, a megállapodás első lépéseként 2013 novemberében cementipari szakemberek tartottak egy hétig tartó, tömbösített kurzust a cement- és betonipar legfontosabb alapjairól, kérdéseiről és vívmányairól a Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézet hallgatóinak. A kurzus folytatásaként idén februárban a CEMKUT Cementipari Kutató-fejlesztő Kft. laborjában ismerkedhettek a hallgatók a szakmához kötődő vizsgálatok gyakorlati oldalával.

A Magyar Cementipari Szövetség partnerkapcsolatai nem csak a szakemberképzés támogatására terjednek ki, kibővített szakmai és érdekvédelmi tevékenységük a hazai építőanyag gyártók szélesebb körére is kiterjed, úgymint a cement, a transzportbeton, mész, kő és kavics, adalékszer, valamint betontermék. Az összefogások globális céljának középpontjába pedig a betonból készült építmények, szerkezetek, műtárgyak kerültek, melyek nem jöhetnének létre a Szövetség tagjainak munkája és hozzájárulása nélkül.

A Miskolci Egyetemmel kötött megállapodás elsősorban a felsőfokú szakember-, szakmérnök képzés, és a kutatás-fejlesztés támogatására, közös kezdeményezésként jött létre. „Az együttműködés célja, hogy a jövő munkaerői már az egyetemi tanulmányok során valóban használható tudást szerezzenek, megismerjék a beton különböző felhasználási irányait, legyen szó akár a belsőépítészetről, látszóbetonról, vagy olyan speciális kialakításról, mint a sugárzást is bíró beton." – mondta az aláíráson Szarkándi János, a Magyar Cementipari Szövetség elnöke, majd hozzátette, hogy „A hazai cementgyártás számára fontos a megbízható, szakértő tőke, mert a jövőben várhatóan olyan kihívások elé nézhet az ipar, mind gazdaságilag, mind a rohamos fejlődés miatt, ami elengedhetetlenné teszi a gyakorlott munkaerő biztosítását."

Rendkívül fontos a felsőoktatás és az élő szakma kapcsolata. Az iparág folytonos változását naprakészen ismerő és gyakorló szakértők, kutatók tudásával kiegészülhet az egyetemi oktatás a hallgatók eddigi elméleti tudása a képzés során kézzel foghatóvá válik." – erősítette meg Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora.

 

Forrás: Ferling PR

Eseménynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web