2024. május 20., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Leier gyori egyhazmegye kepek1-kicsi2014. május 18-án, a győri „Szeretet Napok" két napos családi program részeként adták át Győr új büszkeségét, a Győri Egyházmegye püspöki udvarának és kertjének felújított, Leier térkövekkel kirakott területét. A közel 3000 négyzetméteres felületre – amelyen több ütemben zajlott a munka – a Leier Hungária Kft. szállította a térköveket. Az Egyházmegye évek óta jó kapcsolatot ápol a céggel, amelytől már korábban is többször kaptak segítséget felújítási, építési munkálatokhoz, és amely most a térkövek egy részét biztosította számukra adományként.

A Győri Egyházmegye immár tizenkettedszerre rendezi meg a „Szeretet Napok" elnevezésű, jótékonysági célú programsorozatot, melynek bevételét teljes egészében Böjte Csaba ferences szerzetes erdélyi gyermekmentő szolgálatának segítésére fordítja. Az eseményen adják át azt a közel 3000 négyzetméteres – Leier térkővel felújított – területet, amelynek részeként teljesen megújult a Győri Egyházmegye püspöki udvara és kertje.

Köszönettel és hálával tartozunk a Leiernek az újabb segítségükért! Eddig az udvarunk kaviccsal volt leszórva, ami egész évben sok problémát jelentett számunkra, télen szinte lehetetlenné tette a hó eltakarítását. A felújított udvar most csodaszép, zöldell a fű, eltűnt a parkolónkra jellemző sár" – mondta el Dr. Pápai Lajos, a Győri Egyházmegye főpásztora, majd hozzátette: „A Leier céggel régóta jó az Egyházmegye kapcsolata. Tőlük szerezzük be a lelkipásztori szolgálathoz szükséges autókat, illetve burkolóanyagot a felújításokhoz. A cég jóindulatú segítségét már többször, például a helyi Szentlélek templom építésekor is tapasztaltuk."

A felújítási munka több ütemben zajlott, és három hét alatt fejeződött be. Ez idő alatt térkő került a parkoló, az udvari bejáró és a kertben lévő gyalogutakhoz is. „Évek óta baráti kapcsolatot ápolunk a Győri Egyházmegyével. Hisszük azt, hogy felelős vállalatként a Leier Hungáriának is kötelessége részt vállalni és segítő jobbot nyújtania olyan intézményeknek, szervezeteknek, amelyek legfőbb célja maga is a segítségnyújtás és a rászorulók támogatása" – mondta el a támogatással kapcsolatban Komlós Andor a Leier Hungária Kft. ügyvezetője.

A jelenlegi felújításban a Leier Castrum natúr, éles peremű térkövünk, gesztenye melírozott színű variánsát biztosítottuk az Egyházmegyének. Bízunk benne, hogy az értékteremtő munkájuk mellett, a Leier is hozzájárult ahhoz, hogy működésük komfortos és gondtalan legyen" – mondta el Brieber László a Leier Hungária Kft. díszburkolatok üzletágának vezetője.

Leier gyori egyhazmegye kepek-3-kicsiA Győri Egyházmegye rendezvénye jótékonysági bállal kezdődött 2014. május 17-én, másnap pedig ünnepi szentmisével, majd egész napos kulturális és gasztronómiai fesztivállal folytatódott a Győri Püspökvár kertjében. A kétnapos rendezvény során számos sztárvendég lépett fel: egyikük Vastag Csaba – aki a Leier Autó Kft. jóvoltából egy BMW 318 XD sport csomaggal ellátott gépkocsival érkezett, és járja az országot koncertjei során – valamint Ferenczi György és a Rackajam.

Az idei év újdonsága, hogy a Győri Szeretet Napok köré „Csillagösvény a Dunántúlon" címmel egy több állomásos körút szerveződött, melynek során Böjte Csaba és a tusnádfürdői gyerekek az egyházmegye több helyszínére, így Csornára, Kapuvárra, Sopronba, Agyagosszergénybe és Gyermelyre is ellátogatnak.

A Leier már számtalanszor segítette a Győri Egyházmegye intézményeinek felújítását, megújítását. Olyan templomához szállítottak építőanyagot, mint a Püspökvár, Nagyszentjános temploma, a Halászi templom és a győri Rác-templom. A kapuvári Gartai templomhoz pedig teljesen ingyenesen biztosította a szükséges építőanyagot a cég.

További információ: www.leier.hu

 

Forrás: Stern Communications

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web