2024. május 20., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

pf-logo-kicsiTovább szűkült a festékek piaca Magyarországon az elmúlt esztendőben, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ennek ellenére 10 százalékkal növelni tudta forgalmát, s több mint 8 milliárd forintos forgalmat realizált.

Tizenöt éve költöttek annyit falfestékekre, lazúrokra és zománcokra a hazai vásárlók, mint 2013-ban, tovább szűkült a 23 milliárd forintosra becsült festékpiac. A szektor forgalmának kétharmadát három nagyvállalat adja, közülük a Poli-Farbe kategóriájában az utolsó hazai tulajdonban lévő gyártó cég. A bócsai vállalat 8,051 milliárd forintos forgalmat ért el a tavalyi üzleti esztendőben, szemben a 2012-es 7,334 milliárddal. Az export tevékenység az összforgalom mintegy 8 százalékát tette ki. A vállalat termelése emelkedett: tavaly 37.670 tonna terméket állítottak elő a hazai, a szlovák és a román piacra a 2012-es évi 36.944 tonnával szemben.

"A magyar vásárlók még mindig inkább szakkereskedésekben vásárolnak festéket, s számítanak az eladáshelyi tanácsadásra" – mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a vállalat a hatékony kereskedelmi és marketingstratégiának, illetve termékeik kedvező ár-érték arányának köszönhette a forgalomnövekedést, pedig a festékboltokban és a nagyáruházakban is csökkenő vásárlási kedv volt jellemző 2013-ban. A Poli-Farbe azonban sikerrel kapaszkodott meg a hipermarketekben és a barkácsáruházakban, s ezzel új célcsoportokat is elért. Ebben az értékesítési csatornában 212 értékesítési pontra szállít a cég és 14%-os forgalmi növekedést könyvelhetett el.

A vállalat 2011-ben hívta életre a Pannon Festék Hálózatot, amihez azóta 92 vállalkozás 130 üzlete csatlakozott. A kiskereskedelmi összefogás azzal a céllal jött létre, hogy a közös fellé-pés, az egységes kommunikáció elősegítse a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások, illetve a hazai festékek térnyerését. A „shop-in-shop" koncepció sikerét igazolja, hogy valamennyi partner dinamikus növekedésről tudott beszámolni a keresletcsökkenés ellenére. 2013. második félévében mindenhol trendfordulóról számoltak be, ami 2014 első négy hónapjában is tartotta magát, májusban a növekedés leállt. A Poli-Farbe Kft a Pannon Festék Hálózaton belül tonnában 6,5%-os, míg forgalomban 16% növekedést ért el.

Poli-Farbe1-kicsiA Poli-Farbe több környezetkímélő beruházást is megvalósított, amelyek segítségével a jövőben újabb termékfejlesztéseket, illetve hatékonyabb működést tudnak megvalósítani a festék- és hőszigetelési piacon. A pacsai polisztirol gyárukat tavaly egy 1200 négyzetméteres raktárhelyiséggel, illetve korszerű gyártóberendezésekkel bővítették mintegy 110 millió forintos beruházás keretében. A bócsai telephelyen átadtak egy 2200 négyzetméteres gyártó- és ra-tárcsarnokot mintegy 200 millió forint értékben, s új laboratóriumot is építettek 42 millió forintból, amelybe innovatív technológiát telepítettek, köztük a legújabb színmérőket és UV-kamrákat. A cég éves bevételének 3-4%-át fordítja kutatás-fejlesztésre.

"Múlt év második felében kibontakozott idehaza egy kiskereskedelmi forgalomnövekedés, ezeket a tendenciákat tapasztaljuk a festékpiacon is" – mondta Szabó Antal. Hangsúlyozta: a Poli-Farbe forgalomnövekedéséhez hozzájárult a nagyon enyhe tél, feltételezhetően a rezsi-csökkentésből fakadó megtakarítások egy részét is lakásfelújításra költötte a lakosság, valamint az alacsony betéti kamatok az üzleti lehetőségek felé fordították a megtakarításokat. "Az idei március-áprilisi hónapok forgalmi adatai a tavalyi nyár kiemelkedő forgalmát produkálta, ez bizakodással tölt el minket a 2014-es üzleti év kapcsán" – tette hozzá. Az eladásokat a fehér és szines beltéri falfestékek forgalma húzta fel. A színválasztásban észrevehető egy kis eltolódás a barnás, paszteles színek felé.

Poli-Farbe2-kicsiA Poli-Farbe az idei évben a tavalyi év forgalmi eredményeit szeretné felülszárnyalni, s folytatja a termékfejlesztéseket. 2013 tavaszán került bevezetésre a Boróka Satin oldószeres vastaglazúr, melyet az idei évben a Boróka vékonylazúr követ. Mivel a kormányzat egyre nagyobb figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felújítására, kifejlesztettek egy speciális kórházfestéket, amelyet Medi-Farbe néven dobnak piacra.

A Poli-Farbe hazánk meghatározó festék- és vakolatgyártója, termékeit évről évre minőségi és innovációs díjak ismerik el. A bócsai székhelyű vállalat 22 esztendeje tevékenykedik, 100 százalék hazai tulajdonban van. Mintegy 230 embernek ad munkát. A Poli-Farbe a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója.

 

Forrás: Poli-Farbe

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web