2024. május 20., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

schneider solar-logo-kicsiA Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője Gyémánt fokozatú partnerként támogatja a 2014-es Solar Decathlon Europe versenyt, amelyet június 28. és július 14. között rendeznek meg Franciaországban, a versailles-i kastély területén. A nemzetközi megmérettetésen 16 ország 20 hallgatói csapata tervez, épít és üzemeltet napenergiával működtetett, zéró energia kibocsátású lakóház prototípusokat.

Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DoE) által 2002-ben megalapított, és a Schneider Electric által 2007 óta támogatott innovációs verseny célja, hogy a világ különböző egyetemein tanuló diákok kétéves projektek keretében energiahatékony szolár házakat hozzanak létre. Az otthonok 10 nap alatt épülnek fel egy, a közönség számára is nyilvános és ingyenesen látogatható, napenergiával működő faluban, majd egy 10 kategóriából álló megmérettetésben vesznek részt. A szempontok átfogóak: az építészeti megoldásoktól az energiahatékonyságon, innováción és megvalósíthatóságon át a kommunikációs és közösségi jelenlétig terjednek. A verseny győztese az a csapat, amelyik a projekt során a legjobban ötvözi a megfizethetőséget, a fogyasztói ízlést és a tervezői kiválóságot az optimális energiatermeléssel és a maximális hatékonysággal.

A Schneider Electric a támogatás keretében a napenergiával működő falu teljes mikrohálózatát szolgáltatja, mely az elektromos autók töltését biztosító EVlinkTM-töltőállomásokat is magában foglalja. A verseny időtartama alatt minden adat (például az egyes házak energiafogyasztása) valós időben lesz elérhető az okostelefonokhoz és táblagépekhez készült, erre a célra kifejlesztett alkalmazáson keresztül. Emellett eddigi leginnovatívabb otthoni energiafelügyeleti megoldásainkat is bemutatjuk a Smart Home Center by Schneider Electric központban" – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A vállalat saját alapítványának segítségével a világon egyedülálló módon a fenntartható szociális lakhatás egy olyan új koncepcióját készül bemutatni a versenyen, amely a kényelmet és az energiatakarékosságot a gazdaságossággal ötvözi, és amellyel a hagyományos épületekhez képest 40%-os költségmegtakarítás érhető el. A vállalatcsoport és a Schneider Electric Foundation azt kívánja bizonyítani ez alatt a 10 nap alatt, hogy lehetséges kényelmes, moduláris, szállítható, költséghatékony, fenntartható lakásokat biztosítani az arra rászorulóknak. Az eseményt követően az épületet áthelyezik a franciaországi Lyon városába, ahol olyan családoknak biztosít majd lakóhelyet, akiket jelenleg a Schneider Electric alapítványának egyik partnerszervezete, a megfizethető lakhatásért fellépő „Habitat et Humanisme" társaság támogat.

Ezen felül a Schneider Electric a szponzoráció keretében az elmúlt évekhez hasonlóan műszaki támogatással és szakértelmével közreműködik a projektekben. Az egymással versengő 20 ötlet közül idén 13-at választott ki a vállalatcsoport, hogy azokat számos olyan, esetenként még fejlesztés alatt álló innovatív megoldással támogassa, amelyek célja egyebek mellett az energiafogyasztás optimalizálása és felügyelete, a nagyobb kényelem biztosítása, az energia előállítása napelemek segítségével, elektromos jármű feltöltése.

2012-ben a magánszektorból a Schneider Electric volt a madridi Solar Decathlon Europe francia győztesének, a Canopea csapatnak a vezető partnere. Idén a csoport a verseny mindkét francia indulóját, a Paris és az Atlantic Challenge csapatot is támogatja.

Az idei európai rendezvényre mintegy 200 000 látogatót várnak a szervezők, akiknek körbevezetésére körülbelül száz Schneider Electric-önkéntes áll majd készen az esemény ideje alatt.

A Solar Decathlon Europe 2014 rendezvénnyel kapcsolatos további információért látogasson el a verseny hivatalos webhelyére: www.solardecathlon2014.fr

 

Forrás: Morpho Communications

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web