2024. május 1., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Schneider Electric által szponzorált csapatok nyerték a Solar Decathlon Europe versenyt

RhOME 1kicsiA Schneider Electric által támogatott olasz RhOME és francia Atlantic Challenge csapatok nyerték el a 2014-es Solar Decathlon Europe verseny első és második díját, RhOME for den City illetve Phileas nevű projektjeikkel.

A RhOME nevet viselő győztes csapat célja, hogy újra benépesíthetővé tegyék a városi peremvidékeket a települések megerősítésével és az egész metropoliszra kiterjedő, fenntartható mobilitási megoldás kialakításával.

A franciaországi Versailles-ban június 28. és július 14. között megrendezett eseményen a zsűri a harmadik helyet a holland Prêt-à-Loger csapat Home with a Skin nevű koncepciójának ítélte oda.

PhileaskicsiAz Atlantic Challenge a Solar Decathlon ezüstérme mellett magáénak tudhatja a verseny energiahatékonysági díját is, melyet Harrison Fraker, az energiahatékonysági zsűri elnöke, az építészet és várostervezés professzora adott át. A francia diákok a legmagasabb pontszámot érték el az energiahatékonysági teszten, amelynek célja, hogy felmérje a beválogatott projektek energiafogyasztás-csökkentési kapacitását, továbbá megállapítsa a tervek és a telepített rendszerek kiválóságát. A Phileas koncepció választ ad a „Termékeny Város" által támasztott új kihívásokra, melynek három alappillére van: a meglévő erőforrások újbóli felhasználása, a mezőgazdaság ismételt meghonosítása a városokban, valamint a helyi hálózatok fejlesztése. A Versailles-ban bemutatott 150 négyzetméteres prototípus az 1895-ben épült Cap 44, a nantes-i ipari örökség emblematikus létesítményének korszerűsítésére épült.

RhOME 2kicsiA megmérettetést megelőző 18 hónapban a Schneider Electric a szakmai tanácsadás mellett számos olyan, esetenként még fejlesztés alatt álló innovatív megoldással támogatta a két dobogós projektet, amelyek célja az energiafogyasztás optimalizálása és felügyelete, a nagyobb kényelem biztosítása, energia előállítása napelemek segítségével, és az elektromos járművek feltöltése.

A rendezvény keretében a házaknak otthont adó La Cité du Soleil falu több, mint 100 000 érdeklődőt fogadott.

Az energiahatékonyság támogatása központi helyet foglal el a Schneider Electric stratégiájában.Nagy örömünkre szolgál, hogy tudásunkat, erőforrásainkat és szenvedélyünket egy olyan generációval oszthatjuk meg, amely teljes mértékben elkötelezett napjaink energetikai kihívásainakmegoldása iránt"– mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

Forrás: Morpo Communications

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web