2024. május 6., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Tűzgátló ajtók forgalmazásával bővítette portfólióját a svéd ASSA ABLOY hazai leányvállalata. Az ASSA ABLOY Hungary június végétől az anyacég által nemrég felvásárolt horvát Metalind és lengyel Mercor ajtógyártó cégek termékeit forgalmazza hazánkban. A hő- és füstelvezető rendszereket már korábban is kínáló vállalat a tűzgátló ajtók árusításával hazánkban elsőként nyújt komplett megoldást a tűzgátló rendszerek kiépítésére.

A KSH adatai szerint évente átlagosan több mint 25 000 tűzeset történik Magyarországon, ezért egyre szigorúbb szabályozások vonatkoznak az épületek tűzvédelmi rendszereinek kialakítására. A sérülések több mint 80 százalékát nem a lángok és a forróság okozza, hanem a füst és a tűz során keletkező mérgező füstgázok, melyek legtöbbször a tartószerkezet beomlását is előidézik. Ezért kiemelten fontos a megfelelő hő- és füstelvezető rendszer (RWA) kiépítése, amely füstmentes területet biztosít, és segíti az épület gyors kiürítését. A kialakított tűzszakaszhatárokra pedig speciális zárakkal ellátott tűzgátló ajtók beépítése kötelező, melyek meggátolják a lángok továbbterjedését, de lehetővé teszik a napi funkcionális használatot is.

Vasalattól a kártyás beléptető rendszeren át a tűzgátló ajtóig

Onody-Csaba-Assa-Abloy-webesEddig hazánkban csak külön-külön lehetett megoldani a tűzgátló ajtók, a hozzájuk tartozó egyedi zármegoldások és az RWA rendszerek beszerzését és kiépítését, ami jelentősen meghosszabbította és bonyolította egy tűzvédelmi rendszer kiépítését. Ráadásul sok esetben komoly hibaforrás volt, ezért is döntöttünk a tűzgátló ajtók bevezetése és a komplett szolgáltatás kiépítése mellett, mivel így ügyfeleink mindent egy kézből szerezhetnek be" – magyarázta Ónody Csaba, az ASSA ABLOY Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Speciális szaktudásuknak köszönhetően az ASSA ABLOY munkatársai a belépési pontok megtervezésében, illetve a megfelelő tűzgátló ajtócsukó, pánikzár vagy akár elektronikus kártyás beléptető rendszer kiválasztásában is segítenek, így a tökéletes megoldáshoz kevesebb egyeztetésre van szükség, és biztos, hogy funkcionálisan a legmegfelelőbb megoldás kerül megvalósításra.

Az ASSA ABLOY a nemrég felvásárolt horvát Metalind és lengyel Mercor gyár termékeit forgalmazza, melyek között egyszárnyú, kétszárnyú és tolóajtók, illetve komplett tűzgátló üvegfalak is megtalálhatók. A beltéri, legtöbbször irodaházakba, bevásárlóközpontokba, szállodákba és sportlétesítményekbe gyártott acél tűzgátló ajtókon kívül nagyméretű ipari kapuk is részét képezik az ASSA ABLOY választékának, sőt akár egyedi méretű speciális ajtók is rendelhetők náluk. „Az általunk forgalmazott ajtók mindegyike ÉMI-tanúsítvánnyal rendelkezik, ez igazolja, hogy termékeink megfelelnek a jogszabályokban meghatározott tűzvédelmi követelményeknek" – tette hozzá Ónody Csaba. A cég új üzletágának elindításához több új taggal is bővítette csapatát.

 

További információ: www.assaabloy.hu

 

 Forrás: SAKKOM Interaktív

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web