2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

klima-lifestyle 1 warm-kicsiA manapság tapasztalható gyors időjárás-változások kihívás elé állítanak minket szinte minden évszakban a megfelelő otthoni hőmérséklet elérésében. Egy nem várt felmelegedésre, vagy a kora őszi lehűlésre nem igazán lehet felkészülni, főleg ha az időjárás a napjainkban tapasztalt szélsőségeket produkálja.

A légkondicionálót akkor kívánjuk bevetni leginkább, amikor 30 fok fölé szalad nyáron a hőmérőnk higanyszála és a pihentető alvásunkat is gátolja a nagy meleg. Sokakban meg sem fordul a gondolat — még azokban sem akik már rendelkeznek otthonukban klímával —, hogy ezekkel a készülékkel többségében fűteni is lehet. Ha mégis fűteni kényszerülünk, a klímáról tízből kilencen azt gondoljuk, hogy "Emiatt biztosan sok lesz majd a villanyszámlám", pedig ez is a klímával kapcsolatos tévhitek közé tartozik!

 

Klimaval futeni1-kicsiA lakossági klímák képesek alacsonyabb energiafogyasztás mellett nagyobb teret befűteni rövidebb idő alatt, így biztosítva az otthoni komforthoz szükséges hőmérsékletet. A hagyományos fix fordulatszámú klímák az átmeneti időszakban segítenek átvészelni a hidegebb estéket, azaz -5 Celsius fokig hatékonyak. Ezzel szemben az inverteres légkondicionálók már -15 Celsius foknál is energiahatékony fűtést képesek produkálni, így akár huzamosabb időre is felválhatják a hagyományos fűtést.

Egy klímával akár kedvezőbb áron fűthetünk, mint a gázfűtéssel, hiszen a gázhoz villamos energiára és gázra egyaránt szükség van, míg a légkondicionáló csak villamos energiából táplálkozik. A klímát gyorsfűtés funkcióra kapcsolva, pillanatok alatt átfűthetjük a teret. Az LG Athena Xtreme Inverter V klímája még az inverteres készülékek között is kiemelkedően hatékony, hiszen -25 Celsius fokos külső hőmérsékletig bírja a terhelést, és fűti a lakásunkat.

Klima Gyorsfutes funkcio-web

Klima 05-webAz LG Electronics Athena Xtreme Inverter V hűtési és fűtési módban egyaránt A+++-os energiahatékonyságot nyújt. Temperáló fűtésre is kiválóan alkalmas, ami azt jelenti, hogy képes egy helyiség hőmérsékletét folyamatosan 9 és 13 Celsius fok között tartani. Ezzel a funkcióval az Atherna Xtreme Inverter V tökéletes választás lehet egy nyaralóban, hétvégi házban, ahol nincs külön fűtési rendszer kiépítve. A készülék fűtését a 12 m távolságra ható légáram egyszerre teszi igazán hatékonnyá. A klíma nagyobb ventillátorral messzebbre fújja a levegőt, a függőleges légáram pedig eléri, hogy a hidegnél könnyebb meleg levegő elterüljön a szobában és ne csak a mennyezet magasságában legyen érezhető.

Hogy működik a téli fűtés klímával?

  • Télen is kell számolnunk a kondenzvízzel. Ahogy nyáron, úgy télen is keletkezik kondenzátum, amit el kell vezetnünk, a kültéri egységnél.
  • A téli mínuszok beköszöntével előfordulhat, hogy a kondenzvíz ráfagy a hőcserélő bordázatra, ami a klíma időszakos leállását eredményezheti, de ez csak addig tart, amíg az leolvasztja a jeget, majd újra bekapcsol.

Klima-lifestyle 4 warm-kicsiEgy fontos tanács arra vonatkozóan, ha télen fűteni szeretnénk a klímánkkal, hogy vásárlásnál mindenképp ellenőrizzük a fűtési hatásfokot. Ennek a mértékegységét COP-ben, illetve SCP-ben adják meg, így minél nagyobb COP értékű a kiszemelt légkondicionáló, annál energiahatékonyabban tud fűteni a téli időszakban. A fűtésen és hűtésen túl egy klíma számos olyan funkcióval rendelkezik, ami segíti kényelmesebbé tenni az otthon eltöltött időt, így érdemes részletesen utánajárni a készülékek szűrési technológiáinak is.

 

További információ: www.lg.com/hu

 

Forrás: Well PR

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web