2024. május 2., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

glasstec-logo-kicsiAz üveg a modern építészet egyik kulcs eleme. Napjainkban szinte mindenhol a csillogó üveghomlokzatok határozzák meg a városképet. Ezek az üveg épületburkok sima felületeikkel, az összehangolt designjukkal a modernitás és az építészeti elegancia letéteményesei. Az üveg fényáteresztő anyagként a lakóhelyen és a munkahelyen is lehetővé teszi, hogy a napfény mélyen bejusson, ezáltal biztosítva a kellemes életteret és munkakörülményeket. Ezen túlmenően a rendkívül funkcionális üvegek segítik az épületek energiahatékonyságának optimalizálását is.

A glasstec, mint az iparág vezető nemzetközi vására, a legújabb technológiák mellett felvonultatja az üveghez kapcsolódó termékeket egyaránt, és mindemellett a vásárt támogató programokban is kiemelt helyet biztosít az üveg építészeti alkalmazásainak is.
Jóval több, mint 500 olyan kiállító van jelen, akik nagy hangsúlyt helyeznek az építészetre és a kivitelezésre portfoliójukban, valamint két konferencia is kifejezetten az építészeket, az építőmérnököket és a tervezőket szólítja meg.

Építészeti Konferencia: Glass 5.0 - forma, funkció, emóció

A glasstec második napján (október 22., szerda) az építészek, statikusok, légtechnikai mérnökök és homlokzat tervezők találkozhatnak a kiállítási központ keleti kongresszusi központjában (Congress Centrum Ost), az Építészeti Kongresszuson, melynek idei mottója: "Glass 5.0 -forma, funkció, emóció". Az esemény szervezésében partnerséget vállalt az Észak-Rajna - Vesztfáliai Építész Kamara, a Delfti Műszaki Egyetem, valamint a Lippei Kelet-westfaliai Egyetem. Az előadók között olyan neves építészek szerepelnek, mint Graham Dodd /Arup Fellow, Boros Maas/MVRDV és Paolo Cruz/University of Minho. Ők nem csak az üveggel, mint high-tech anyaggal foglalkoznak majd, hanem a jövőbeni üvegdesign minden esztétikai aspektusát is érinteni fogják.

Témáik: az "átláthatóság felfedezése" ("Exploring Transparency"), "szín és üveg" ("Colour and Glass"),  „Tervezés az üveggel" ("Engineering with Glass").

Konferencia a megtervezett átláthatóságról

A műszaki-tudományos konferenciát október 21-én és 22-én tartják a Kiállító Központ Déli Kongresszusi Központjában, ahol kiemelten foglalkoznak kutatással és fejlesztéssel, valamint tervezéssel és kivitelezéssel, a szerkezeti üveg építésnél megjelent legújabb trendekre és fejlesztésekre fókuszálva. A konferenciát a „GLASS | FACADE| ENERGY" címmel Prof. Dr.- Ing. Jens Schneider, a Darmstadti Műszaki Egyetemről és Prof. Dr. - Ing. Bernhard Weller, a Drezdai Műszaki Egyetemről szervezi.

A konferencia kulcs témái az első napon a hibrid struktúrák lesznek, ezen belül is kiemelten az üveg és a fa ötvözésének lehetőségei.

A második napon a középpontban az új üvegszerkezetek designja és méretezése lesz. A bemutatott különleges üveg és homlokzat projektek kiváló mintapéldák az energia hatékonyság, a fenntarthatóság és az erőforrás-megtakarítás szempontjából. A konferencia további témái érintik például a ragasztott üvegillesztéseket és a szolártechnológiát.

A 2014-es konferencia szervezőinek ismét sikerült olyan nagy kaliberű előadókat beszervezniük, mint például John Kooymanst, a torontói RJC Szerkezeti Üveg és Homlokzat Mérnöki Csoportjának vezetőjét, Dr.-Ing. Winfried Heuslert, a SCHÜCO rangidős alelnökét (Bielefeld, GER), Prof. Dr.-Ing. Jan Knipperst, a Knippers Helbig BERATENDE Ingenieure Stuttgart (GER) alapítóját és társtulajdonosát, valamint
Christoph Timm Skidmoret, az Owings és Merriltől.

"glass technology live" (gtl) különleges show

A kb. 2500 négyzetméteren elterülő show olyan témáknak ad otthont az „Intelligens Üveg" kerettéma részeként, mint az "Intelligens épületburok", a "Homlokzat + Energia" (Solar), az "Üveginnovációk", valamint az "Üvegdesign".

Prof. Stefan Behling és csapata a Stuttgarti Egyetemről ismét látványos kiállítást állított össze, ahol megjelenik például egy csaknem kilenc méteres, teljesen üveg híd, melynek a feszített üveg támasztékait vékony rozsdamentes acél kábelek adják, vagy egy üveg támaszték, mely tizenkét métert ível át és a szakítószilárdságon alapul.

Emellett láthatók lesznek zárt terű homlokzati makettek, intelligens fényirányító koncepciók, vékonyüvegek valamint szerves PV-k az építkezések integrálásához. Ezen kiállítói részben az egyik legfigyelemreméltóbb üveg design termék egy 3,20x14,00 méter nagyságú üveglap, amely kerámia digitális nyomtatással készült el.

A gtl-t egy nagyméretű szakmai szimpózium kíséri, amely a glasstec látogatói számára ingyenes.

Az építészek, építőmérnökök és a kapcsolódó szakmagyakorlók számára rendkívül érdekesnek ígérkezik a vásár csütörtöki napja, amelyet a Stuttgart-i Egyetem "Transparency – State of the Art Technologies" címmel szervezett meg. Ezen a napon (október 23.) nemzetközileg elismert építészek és szakértők fogják bemutatni legújabb projektjeiket, koncepcióikat.

Az Építészeti Konferencia valamint a Megtervezett átláthatóság konferencia részvételi díja 49, ileltve 350 euró, a diákok kedvezményt kapnak. A részvételi díj tartalmaz kiállítás belépőt is két napra.

További információ a konferenciákról valamint a kiállításról: www.glasstec.de 

 

Forrás: glasstec

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web