2024. április 27., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

MEN teljes rgb-kicsiA 2014. november 27-28.-án megrendezésre kerülő „Magyar Épületgépészek Napja" az év legrangosabb szakmai rendezvénye. A kapcsolódó rendezvényekkel, a színvonalas, az épületgépészet valamennyi aspektusát és jelentős képviselőit felvonultató kiállítással, oktatási és szakmai nappal, kísérőrendezvényekkel és végül a hagyományos bállal méltó keretet biztosít egymás és a szakma jobb megismerésére, a partnerek és versenytársak találkozására.

Szakmánk olyan, mint egy nagy család, hiszen elég kevesen vagyunk ahhoz, hogy szinte mindenkit személyesen ismerjünk, de elég sokan ahhoz, hogy akár évek teljenek el addig, amíg újra találkozunk. Arra törekszünk, hogy ez a találkozás méltó legyen hozzánk, ehhez a közösséghez, függetlenül a piacon való rivalizálástól, a politikától, minden zavaró tényezőtől.

Az idei évben is folytatjuk a tavaly megkezdett és sikeresnek bizonyult megújulásunkat: ápolunk és folytatunk hagyományokat, újakat indítunk és honosítunk meg, a meglévő alapokra támaszkodva szeretnénk tovább építkezni. Szakmánkat nem önmagában létező dolognak tekintjük, hanem új, szélesebb perspektívában szemléljük. Ez a vezérfonal vonul végig az egész eseménysorozaton: nem fűtéssel és szellőzéssel, nem vízellátással és csatornázással, klimatizálással és légkezeléssel foglalkozunk, hanem használható és korszerű, gazdaságos és kényelmes épületeket és tereket hozunk létre a kapcsolódó szakmákkal együttműködve.

A 2014. a nagy visszatérések éve lett:

Újra úgy állapodtunk meg Alma Materünkkel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, hogy nemcsak az Épületgépészeti Oktatás Napját (a rendezvény első napja), hanem a második napot -az Épületgépészet Napját- is az egyetemen, nevezetesen a K-épület Aulájában, Dísztermében és Oktatói Klubjában szervezzük meg.

Az Oktatás Napján kerül sor a hagyományos épületgépészTervpályázat legjobb alkotásainak bemutatására, itt ismerkedhetünk meg az épületgépész Diplomadíjra benyújtott munkákkal, itt találkozhatunk a – idén a Kárpát-medence több tájáról is érkező – PhD hallgatókkal és tevékenységükkel. Idén is készülünk egy újdonsággal: a hazai gyártmányfejlesztést és innovációt támogatandó főleg magyar gyártóknak, szolgáltatóknak adunk lehetőséget bemutatkozásra. Így a jelen és a jövő épületgépész mérnökei is találkozhatnak itt a szakma vezető cégeivel, akik érdekes előadások keretében mutathatják be saját magukat.

Az Épületgépészet Napján a Kiállítás a leglátványosabb és leglátogatottabb program. Itt az épületgépészet teljes termék- és szolgáltatásskálája bemutatkozik. Külön látványelemek a fő- és kiemelt támogatóink megjelenései, a sajtó és médiapultok, valamint az ifjú szakmunkások „kirándulása" a művészetek területére, amit a kiállított „mesterművek" képviselnek.

Az eddig megszokottól eltérően nem lesz Nemzetközi Konferencia, helyét a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében egy, a megváltozott rendszernek megfelelő továbbképzési pontok szerzését biztosító, regisztrációköteles, akkreditált MMK Szakmai Nap veszi át a Központi épület Dísztermében. Hogy más érdeklődők információ igényét is kielégítsük, kerekasztal-jellegű, adott témákhoz kötött, egyórás interaktív blokkokat szervezünk az Oktatói Klubban uniós szintű szakmai kérdésekről, projektekről, tervezési képzési, oktatási kérdésekről.

A másik nagy visszatérés, hogy az Épületgépészek Bálja helyszíneként ismét az Intercontinental Bálterme került a célkeresztbe. Jó tapasztalataink voltak ezzel a helyszínnel, és mivel a tavalyi helyszín ugyan szépnek, tán szebbnek, de ugyanakkor szűkösnek találtatott, így új helyszínt kellett keresnünk. A szálloda méltó helyszíne lesz a bálnak, ahol az állófogadás, a színvonalas műsor és vacsora – újdonságként a tombola – mellett, felhőtlen szórakozás közben régi barátságok éledhetnek fel és szövődhetnek újak a csodálatos fővárosunk kivilágított panorámája előtt.

Találkozzunk! Idén is!

 

Program Ismertető

 

A kétnapos rendezvény keretében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és más szakmai szervezetekkel együttműködve megrendezésre kerül:

  • az Épületgépészeti Oktatási Nap:november 27-én, az Egyetem R és D épületében - „a szakma az oktatással kezdődik" gondolat jegyében, két szekcióban, az oktatás-tervezés és a kutatás-innováció témakörében kerül megszervezésre.
  • az Épületgépészeti Szakmai Napnovember 28-án az Egyetem Központi épületében -  az egyetem központi épülete Aulájában a kiállítás, a Díszteremben a Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése, a kiállítás környezetében és az Oktatói klubban konferencia és kísérőrendezvények adnak helyet és lehetőséget a szakmai ismeretek és a baráti-szakmai kör bővítésére.
  • az Épületgépészek Báljanovember 28-án este az Intercontinental Budapest Szállóban (1052 Bp. Apáczai Csere János utca 12-14.) - együtt ünnepelhetünk több szakmánkat érintő évfordulót, így a Szövetségünk alapításának 15 éves évfordulóját is.

 

Épületgépészeti Tervpályázat 

 

A 2006-ban indított épületgépészeti tervpályázatot – a hagyományoknak megfelelően – folytatjuk. A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség a „Magyar Épületgépészek Napja 2014" rendezvénysorozatához kapcsolódva – az előző évekhez hasonlóan – az idén is nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére. Az előző évek tapasztalatai igazolták, hogy a tervezők körében sikerült felkelteni az érdeklődést az épületgépészeti tervpályázaton való részvételre.

A pályázat benyújtásának határideje:2014. november 17., 24:00 óra.

 

Diplomadíj - Szakdolgozat Pályázat

A Magyar Épületgépészek Napja Szervező Bizottsága a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség elnökségével, valamint az MMK Épületgépészeti Tagozatelnökségével közösen diplomadíj és szakdolgozat pályázatot hirdet a „Magyar Épületgépészek Napja 2014" alkalmából. A pályázaton 2014. évben Épületgépész MSc., Létesítménymérnök MSc., valamint Épületgépész BSc. diplomát szerzett mérnökök vehetnek részt, amennyiben diplomaterv feladatukat jeles érdemjeggyel védték meg. További feltétel az MSc. diplomázók esetében, hogy BSc. szakdolgozatukat épületgépész szakirányon teljesítették és oklevelük is épületgépész szakirányú legyen.

Beadási határidő: 2014. október 31., 14:00 óra.

 

 

További információk, részletek:www.talakozzunk.hu, facebook.com/Magyar-Épületgépészek-Napja

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web