2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közel 30 éves, elavult gőzellátású kazánjait – melyek a központi sterilizáló, a konyha és a klímarendszerek fűtését biztosítják – modern, távhő alapú rendszerre cserélték. Ennek köszönhetően az idei fűtési szezont megújult, modern hő rendszerrel várja a győri kórház. A modernizáció során 3 új, 2 MW összteljesítményű blokkosított hőközpontot építettek be, valamint az A, B és E épületek klímarendszereinek elő,- és utófűtő gőzös hőcserélőit új meleg vizes hőcserélőkre cserélték. A modernizálás eredményeként az üzemeltetési költség közel 29%-kal csökkent.

Ugyan a kórház létesítményeinek jelentős hányada a győri távhőrendszerről kapja az ellátást, az intézmény központi sterilizálója, a konyha, valamint a klímarendszerek fűtésére a régi gőzellátású kazánok által termelt telített és túlhevített gőzt használták, melyek hőellátása jelentős energiaráfordítással járt.

A kórház műszaki állapotfelmérést követően döntött az elavult gőzrendszer cseréje mellett, amely nem csupán energiapazarló üzemeltetése miatt vált elkerülhetetlenné, hanem jelentős kockázatot is jelentett a zavartalan hőellátásra nézve. Mivel a gőz alapú kazánház felújítása több százmilliós nagyságrendű beruházást igényelt volna, a kórház a gőztechnológia kiváltása és modern megoldások beépítése mellett döntött.

A kórház fűtéstechnikai rendszereinek korszerűsítésére pályázatot írt ki, amely magában foglalta a központi sterilizáló és konyhahelység gőzrendszeri fogyasztóinak karbantartását, üzemeltetését, távhővel történő kiváltását, valamint a klímaberendezés hőellátásának biztosítását is. A kórház szigorú pályázati követelményeinek megfelelő energiatakarékos és költséghatékony hőellátási-megoldásokat a Cothec Kft. biztosítja hosszú távú együttműködés keretében. A modernizálás eredményeként az üzemeltetési költség közel 29%-kal csökkent a pályázatban megadott becsült értékhez képest. A földgáz lekötési teljesítmény mellett csökkent az üzemeltetési, karbantartási és energia költség a biztonságos és folyamatos üzemvitel garancia biztosításával.

Győri székhelyű vállalatként nagy örömünkre szolgál, hogy a város elismert intézményének, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház energetikai rendszerének korszerűsítésében vehettünk részt. Az új rendszer az idei fűtési szezonra megbízható és energiatakarékos szolgáltatást nyújt majd, mely minden igényt kielégít" - mondta el Prugberger János, a Cothec Kft.ügyvezető igazgatója.

A Cothec Kft. számára a modernizáció és a munkálatok tervezése során elsődleges volt, hogy a kórház működése és energiaellátása zavartalan legyen, hiszen a gyógyászati ellátások színvonalát a fűtéstechnikai rendszerek korszerűsítése és annak szerelési munkálatai nem befolyásolhatták. A magyar piacon 16 éve jelen lévő vállalat a korábbi kedvező ügyféltapasztalatok alapján hosszú távú együttműködés keretében újította fel a fűtésrendszert az idei tél előtt.

 

Forrás: Greyling

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web