2024. május 3., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

glasstec14-kep1-kicsiAz üvegipar fontos ágazatait sújtó nehéz időszakot követően már egyértelmű jelek utalnak a kedvező irányú piaci fejlődésre: ez egyértelműen kitűnik a glasstec 2014 szakvásár összesen 1217 kiállítójának visszajelzéseiből. A mintegy 43.000 szakmai látogató is rendkívül elégedetten nyilatkozott.

A glasstec 2014 szakvásár ismét meggyőzte a gépgyártás, az üveggyártás, az üvegmegmunkálás és –feldolgozás, a kisipar, az építészet és építőipar, valamint az ablak- és homlokzatgyártók, valamint a napenergia-ipar szakembereit: a látogatók több mint 96 százaléka az üvegipar világviszonylatban is legnagyobb jelentőségű szakvásárnak jó bizonyítványt állított ki. Hasonlóan jó arányban vélekedtek kedvezően a saját személyes célok eléréséről. A látogatók 40 százaléka konkrét beruházási szándékkal érkezett, ami vélhetően a kiállítók üzletmenetét lendíti fel a következő hónapokban. Szintén tovább nőtt a vállalati közép- és felsővezetést képviselő látogatók száma. A látogatók több mint háromnegyede képviseli ezt a csoportot. A Németországon kívülről Düsseldorfba érkező vendégek aránya mintegy 60 százalékos volt, ami nemzetközi összehasonlításban is változatlanul utolérhetetlenül jó eredmény az iparágban.

glasstec14-kep7-webNagyon örülök, hogy a glasstec 2014 keretében kedvező jeleket tapasztaltunk a gépgyártás és az üvegipar területéről. A német üvegező kisipar jelenleg rendkívül jó üzletmenetnek örvendhet. Igen jó fogadtatásra találtak a glasstec keretében kínált lehetőségek, a Kisipari Központ az új Üvegfeldolgozó Arénával és az élő, a látogatókat is bevonó bemutatókkal szintén új Kisipar ÉLŐBEN. A már megismert és jól bevezetett Autóüveg Aréna és glass art területek a kisipar minden piacának egyedülálló programot kínálnak, és rendkívül elégedettek is vagyunk a seregszemle menetével" – fejtette ki Martin Gutmann, a glasstec 2014 elnöke és a német országos üvegező ipartestület elnöke.

Nekünk, a glasstec szakvásár rendezőinek az a legfontosabb, hogy a megrendelőink elégedettek legyenek, ugyanis ez alapozza meg a rendezvény hosszú távú sikerét. Ennek a követelménynek 2014-ben ismét megfeleltünk, ezért ismét megerősítettük, hogy a glasstec a világ legnagyobb jelentőségű nemzetközi találkozóhelye, amely egyértelműen befolyásolja az üvegipar egészének kilátásait" – foglalta össze Hans Werner Reinhard, a Messe Düsseldorf ügyvezetője.

A glass technology live különbemutató a jövő témáival foglalkozott

glasstec14-kep4-webA glasstec kísérő rendezvényeinek idén tovább bővített széles skáláját szintén nagyon jól fogadták a látogatók. Főként a 11-es vásárcsarnokban Stefan Behling professzor és a Stuttgarti Egyetem Épületszerkezeti Intézetének szervezésében megvalósult „glass technology live" (gtl) volt ismét kihagyhatatlan a legtöbb látogatónak.

A különbemutató az „Intelligens üveg" jelmondattal az üvegek közeljövőjének termékeit mutatta be. A látogatók körben végzett felmérés megerősítette, hogy jól választották ki a gtl keretében bemutatott termékeket: a szakemberek véleménye szerint a kijelző üvegek és műszaki üvegalkalmazások, az üvegnyomtatás/üveg-bevonatolás, valamint a vékonyrétegű üvegek jelentik a következő három-öt év fő témáit. A különbemutató egyik figyelemfelkeltő darabja volt egy 3,20 x 14 méteres, digitális kerámia-nyomtatással kezelt tábla.

glasstec14-kep2-webEmellett az alternatív alkalmazásokra használt kijelző-üvegek és az elektronikai alkalmazásokra kifejlesztett, tekercselt ultravékony üveg is élénk érdeklődést váltott ki. Ezen kívül a számos kirakat-makett is vonzotta a közönséget, például a rendhagyó geometriai kialakítással, a lenyűgöző látvánnyal vagy a kiemelkedő, akár 4-rétegű szigetelő üveges hőszigeteléssel.

A gtl-t rangos szakmai szimpózium kísérte, amely számos előadást kínált nap mint nap változó témákhoz.

A glass technology live homlokzatépítési kínálata egyben a Homlokzatépítő Központ része is, amely az „Üveg + Homlokozat Kompetenciaközpont" szakmai szövetségeinek és kutató intézeteinek tájékoztatási kínálatát is összefogja. A kínálatot a European Facade Network új efnMOBIL-ja tette teljessé.

Nagy érdeklődés a konferenciák iránt

glasstec14-kep3-webA három konferencia, a „Solar meets Glass", az „engineered transparency" és az „Építészeti kongresszus" kínálatán rendkívül jól fogadták a résztvevők. A napenergia és az üvegipar szakértői már a vásárt megelőző napon találkoztak, hogy eszmét cseréljenek a két ágazatot közösen foglalkoztató témákról. A glasstec első és második napján következett az engineered transparency konferencia, amely 23 ország közel 200 résztvevőjét vonzotta Düsseldorfba, hogy megvilágítsa az üveg alapú épületszerkezetek témakörének legújabb fejlesztési eredményeit. A szerdai vásárnapon rendezett Építészeti Kongresszus bizonyult mintegy 280 résztvevővel a sorozat sikeres lezárásának.

A következő glasstec szakvásárt a rendezési gyakoriságnak megfelelően 2016. szeptember 20-23. között rendezik Düsseldorfban.

 

További információ a vásárról: www.glasstec.de

 

Forrás: BD-Expo

 

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web