2024. május 2., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

World-skills-logo-kicsiA WorldSkills 2015 Kőműves Válogatóversenyen ebben az évben is a Kecskeméti Gáspár András Szakiskola tanulója bizonyult a legjobbnak! Az elmúlt három évben ugyanis rendre a kecskeméti szakiskola kőműves tanulói képviselték hazánkat a WorldSkills és az EuroSkills nemzetközi szakmunkásversenyeken, ami egyértelműen az iskola szaktanárainak és gyakorlati oktatóinak eredményes és áldozatos munkáját dicséri.

A 2015. évi WorldSkills Szakmunkás Világverseny kőműves válogatóversenyére jelentkező tizenhárom kőműves szakmunkás tanuló közül az első fordulót követően hat versenyző jutott tovább az ÉVOSZ szervezésben 2014. november 12-13-án a budapesti Schulek Frigyes Szakközépiskola tanműhelyében megrendezett kétnapos döntőbe. A versenyzőknek tizenkét munkaóra alatt egy bonyolult falszerkezeti elemet kellett elkészíteniük. A zsűri tagjai a versenyzők által elkészített falszerkezet vízszintes és függőleges méreteinek és falsíkjainak méretpontosságát, a hézagkialakításokat és a feladat esztétikus kivitelezését a nemzetközi versenyek értékelési szempontjai alapján pontozták.

EVOSZ-Skills-web

Az első helyezést Borsodi Ferenc 84 %-os eredménnyel érte el. A második helyezettSilling István a békéscsabai Kós Károly Szakiskola, harmadik helyezett pedig Posta Zsolt, a debreceni Povolny Ferenc Szakiskola végzős tanulója lett. A további helyezettekTakácsi Gergő a zalaegerszegi Széchenyi István Szakiskola, Bárdics Patrik a szombathelyi Hefele Menyhért Szakiskola, valamint Gyömbér Dávid Róbert a pécsi Pollack Mihály Szakiskola tanulói voltak.

Az első három helyezett ezt követően az ÉVOSZ koordinálásával egy intenzív szakmai felkészítésen vesz majd részt, és az MKIK által jövő áprilisban megrendezésre kerülő Nemzeti Válogatón dől majd el véglegesen, hogy kőműves szakmában ki képviselheti majd hazánkat jövő augusztusban a brazíliai Sao Paolóban megrendezésre kerülő WorldSkills versenyen.

A válogatóverseny megvalósításához a Wienerberger Téglaipari Zrt. és a Baumit Kft. biztosított építőanyagot, továbbá a Budapesti Kereskedelmi és Ipakamara (BKIK), a Téglás Szövetség, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ), az ÁJK-Satec Kft. és a debreceni DÉSZ-KER Zrt. nyújtott anyagi és szakmai segítséget. A verseny lebonyolításában a Schulek Frigyes Szakközépiskola tanára és diákjai működtek közre.

 

Pete Zoltán
ÉVOSZ

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web