2024. május 1., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft. 2014. évben európai uniós forrásból „Építésügyi Fizetési Portált" valósít meg, amelyen keresztül az építésügyi hatósági eljárásokban az elektronikus ügyintézést végző ügyfelek az illetéket, bírságot, szakhatósági szolgáltatási díjat elektronikusan is megfizethetik 2015 januártól.

A Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft. jogszabályi meghatalmazás alapján országos hatáskörű, internetes elérésű építésügyi nyilvántartási és ügyintézési rendszereket működtet, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kérelmező magánszemély vagy vállalkozás építésügyi hatósági engedély kérelmét elektronikusan nyújtsa be a hatósághoz és a további kapcsolattartást is elektronikusan folytassa.

Az Építésügyi Fizetési Portál (ÉFP) bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó fizetési kötelezettségeit – illetéket, bírságot, szakhatósági szolgáltatási díjat – az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszerben (ÉTDR) ügyintézést végző ügyfél elektronikusan teljesítse két fizetési módon (internetes bankkártyás fizetéssel és házibankkal).

Egy fizetési tranzakcióban egyszerre több jogcím is megfizethető, pl.: kérelem benyújtásakor illeték és egyes szakhatósági díjak. Az ügyfélnek nem szükséges jogszabályokat olvasni vagy a hatóságnál érdeklődni azért, hogy a különböző jogcímekhez tartozó számlaszámokat megtudja. Különösen értékes segítséget nyújthat az ÉFP a szakhatósági díjak megfizetésében: az ügyfél számára csak a területileg illetékes szakhatóságokat és a hozzájuk tartozó célszámlákat kínálja majd fel.

Az ÉFP az elektronikus fizetést az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER) szolgáltatásainak felhasználásával valósítja meg. Az EFER egy központi informatikai szolgáltatás (SZEUSZ) és pénzügyi konstrukció, amelynek célja az, hogy a közigazgatási ügyintézési rendszerek számára elektronikus fizetési lehetőséget biztosítson akár több szervezet több célszámlája felé.

A jövőben cégünk tervezi az elektronikus fizetés kiterjesztését további építésügyi hatósági eljárásokra és jogcímekre vonatkozóan, összekapcsolva a már működő elektronikus rendszerekkel (e-épitési napló, e-közmű).

EKOP projekt azonosítója: EKOP 2.A.3-2013-2013-0003. A támogatás összege mintegy 39 millió forint, amelyből az ÉFP informatikai fejlesztése történt meg. Az éles üzem bevezetése 2015. januárban tervezett. Az ÉFP rendszerbe való belépés az e-építés portálon az ETDR rendszer ügyfélkapus azonosításával lehetséges.

 

További információ: www.lltk.hu

 

Forrás: Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web