2024. április 29., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Bem Jozsef alt isk-webKiskőrös Város Önkormányzata az elmúlt időszakban több helyi intézmény energetikai korszerűsítését valósította meg európai uniós támogatásból. A Bem József Általános Iskola és a Petőfi Sándor Kollégium épületének hőszigetelésére és nyílászáróinak cseréjére több mint 294 millió forintot kapott a város az Európai Unió Kohéziós Alapjától. A támogatásnak köszönhetően az épületek fűtése energiatakarékos és környezetbarát, míg fenntartásuk gazdaságosabb lett.

A projekt bruttó összköltsége több mint 346 millió forint volt, melynek 85 százaléka az Európai Unió Kohéziós Alapból, míg a fennmaradó 15 százalékos önrész a Magyar Állam költségvetéséből került finanszírozásra. Az intézmények épületenergetikai fejlesztése azért vált szükségessé, mert a nem megfelelő homlokzati szigetelés és az elöregedett nyílászárók miatt a fűtési időszakban nem volt gazdaságos a fenntartásuk. A felújítási munkálatok tavaly ősszel vették kezdetüket, és 2014 év végére fejeződtek be.

A Bem Általános Iskola a '60-as években épült, és bár az akkori kor követelményeinek megfelelt, mostanra építészeti megoldásai felett eljárt az idő. Az intézmény épületenergetikai korszerűsítésére a projekt keretében közel nettó 140 millió forintot fordítottak. Uniós forrásból az épületben 401 darab nyílászárót cseréltek ki, és összesen több mint 2100 négyzetméternyi tető- és külső hőszigetelést helyeztek el. Lasztovicza László, a Kiskőrösi Térségi Általános- és Középiskola Bem József Általános Iskolájának igazgatója örül, hogy nem csak korszerű és energiahatékony, de környezetbarát megoldásokat is alkalmazva fejlesztették az intézményt.

Petofi Sandor Kollegium-webA Petőfi Sándor Kollégium épülete ugyan kicsit fiatalabb, mint az általános iskoláé, a '70-es évekbeli nyílászárók és szigetelés miatt téli időszakban csak nehezen lehetett kifűteni az épületet. A több mint 101,6 millió forintos pályázati forrásból kicserélték a nyílászárókat, az épület pedig korszerű szigetelést kapott. Nyílászáróból 253 darabot szereltek be, míg az épületet kívülről közel 1000 négyzetméteren szigetelték le. Franczia László, a Kiskőrös Térségi Általános Iskola, Középiskola, Szakiskola és Kollégium megbízott főigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés 35 kollégista életét tette komfortosabbá, arról nem is beszélve, hogy az intézmény külseje is sokkal szebb lett.

Domonyi László, Kiskőrös Város polgármesterének beszámolója alapján elmondható, hogy az iskola és a kollégium épületének hőszigetelése valamint nyílászáróinak cseréje olyan fejlesztés, amely pozitívan szolgálja a kiskőrösi és vidéki fiatalok érdekeit. „Számunkra a legfontosabb, hogy a beruházások megóvják és szolgálják a környezetet, a lakosságot és a jövő generációját" – tette hozzá a Polgármester Úr.

 

Forrás: TenderPress

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web