2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

FAH 02688 a1 GB 01-webA mozaiq operations GmbH nevű nemzetközi közös vállalat nyílt protokollú okos otthon szoftvert fejleszt minden háztartási gép, eszköz és szolgáltatás vezérlésére, hogy egyszerűsítse a lakók életét.

Az ABB, a Robert Bosch és a Cisco System Inc. mozaiq operations GmbH névvel nemzetközi közös vállalatot hoz létre okos otthonhoz („smart home") szükséges nyílt forráskódú szoftverplatform fejlesztésére és üzemeltetésére. A platform egyesíti majd a lakásautomatizálás terén ma használatos különálló alkalmazásokat, illetve kölcsönös kompatibilitást kínál az alkalmazott eszközök között.

A platform, amelyet a mozaiq operations GmbH fog kifejleszteni, a Tárgyak, Szolgáltatások és Emberek Internetét (Internet of Things, Services and People) bevezeti a felhasználók otthonába, melynek köszönhetően a készülékek széles köre könnyedén és biztonságosan kommunikálhat egymással.

FAH 00168 a1 GB 01-webA fogyasztók készülékeiket és az eszközeiket –függetlenül attól, hogy azok milyen gyártmányúak – zökkenőmentesen és intuitívan tudják majd saját igényeikhez igazítani, és ez minden eddiginél magasabb szintű kényelmi funkciót, irányítási lehetőséget és energiahatékonyságot biztosíthat számukra. Csak egy példa: egy szokatlanul forró napon az okostelefonon egy kattintással, vagy egy előre beállított utasítással leeresztheti otthon a rolót. Megteheti majd, hogy kikapcsolja a szárítógép időzítőkapcsolóját, vagy úgy szabályozza az otthoni monitorokat, hogy azok automatikusan kikapcsoljanak, így késztetve a gyerekeket arra, hogy menjenek ki a szabadba játszani.

A három cég közös törekvése, hogy az okos otthonokhoz nyílt forráskódú szoftverplatformot fejlesszen, jól illeszkedik az ABB azon stratégiájához, hogy a fogyasztók és a vállalatok számára egyre bővülő lehetőségeket nyújtson a Tárgyak, Szolgáltatások és Emberek Internete segítségével" – mondta Tarak Mehta, az ABB kisfeszütségű termékek divíziójának a vezetője. „Az ABB megoldások széles körét kínálja lakóházakhoz és kereskedelmi épületekhez, és feladatának tekinti, hogy ezen az izgalmas területen ösztönözze az innovációt. Az együttműködések, köztük a mozaiq is, lehetővé teszik, hogy az emberek gyorsabban hozzáférhessenek a lehető legjobb technológiához."

A mozaiq szoftverplatform egyszerű, de biztonságos adatcserét tesz majd lehetővé különböző típusú eszközök és felhasználóik között, s ezáltal új szolgáltatások széles skáláját teszi elérhetővé. Az üzleti ökoszisztéma megteremtésével az ABB, a Bosch és a Cisco a szoftverplatform fejlesztése során a kooperáció elősegítésére, és az érdekelt felek különféle igényeinek és szempontjainak figyelembe vételére törekszik.

A mozaiq ideiglenes vezetője a Cisco Internet Business Solutions Grouptól Dirk Schlesinger lesz. Schlesinger a németországi Frankfurtból igazgatja majd a vegyes vállalatot. Megbízatása az állandó vezető kinevezéséig szól.

Egy innovatív weboldal indult, hogy bővebb tájékoztatást adjon a nyílt forráskódú szoftverplatformról és üzleti felületet kínáljon a vegyesvállalat leendő ügyfelei számára. A weboldal címe: http://mozaiq-operations.com

 

 Forrás: Momentum Communications

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web