2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

liebherr-crawler-excavator-r950tunnel-01-webA Liebherr-France SAS egy új lánctalpas kotrógépet mutat be, az R 950 Tunnel-t., amely az R 944 C Tunnel-t fogja felváltani. A Liebherr-France SAS által Colmar-ban kifejlesztett modellt kifejezetten alagútépítésre fejlesztették ki, lenyügőző a kis mérete nagy teljesítménye valamint kényelmessége.

A új lánctalpas kotrógép üzemi súlya kb. 45 tonna. A Liebherr által tervezett diesel motor teljesítménye 150 kW / 204 LE (190 kW / 258 LE opcionálisan). Kipufogógáz kibocsátása megfelel a Phase IV / Tier 4f standardnak, ami minden Liebherr motorra igaz. Az új gép 5-8 méter magas alagutaknál alkalmazható.

Az R 950 Tunnel lánctalpas kotrógép lehetővé teszi a szűk terekben való munkát. A magasságálllító eszköz automatikusan megállítja a kotrógépet, annak érdekében, hogy megakadályozza a környezettel való ütközést. A rövid forgási sugár, valamint a hátsó és oldalsó kamerák is minimalizálják a fallal, a környezetében lévő anyagokkal valamint a helyszínen lévő személyzettel való ütközés veszélyét. Összességében minimálisra csökkenthető a felszerelés, a tömlők, a csövek károsodásának valamint az alagút falával való ütközés veszélye.

liebherr-crawler-excavator-r950tunnel-02-webAz R 950 Tunnel lánctalpas kotrógép termelékenységét és rugalmas alkalmazását növeli az alagútépítéshez szükséges eszközök sokfélesége/sokszínűsége (markolókanál, hidraulikus kalapács, fúró stb.). Az R944C Tunnel modelhez képest növelték a szakítóerőt. A vágófejek rögzítéséhez alkalmazott speciális hidraulikus rendszer lehetővé teszi a teljesítménynövelést, a hidraulikus áramlást valamint a hidraulika optimális hűtését. A szerszámcserét a hidraulikus gyors csatlakozóval végzik, miközben az áramlási sebességet, a nyomást és az áramlás visszaállítását a fülkéből állítják be.

A kényelmes fülke két változatban kapható: Nyitott (szélvédő, illetve oldalablakok nélkül) vagy Zárt változatban. Az üzemeltetőt egy ROPS integrált szerkezet védi, míg a kilátást a hátsó és oldalsó kamerák optimalizálják. A kotrógépet kompaktsága ellenére arra tervezték, hogy általa csökkenjen az állásidő valamint a fenntartási költségek.

Alagútépítés a Liebherrnél

A Liebherr olyan hidraulikus kotrógépek, lánctalpas traktorok és rakodógépek fejlesztésére és gyártására szakosodott, amelyek a hagyományos alagút ásáshoz (NATM - New Austrian Tunelling Method) alkalmasak. E gépek hatékony és rugalmas használatát megkönnyíti a számos munkaeszköz valamint a gépek manőverező képessége. A Liebherr gépek lefedik a teljes alagútépítési ágazatot, különösen a vasúti, metró, R.E.R. és közúti alagutakét.

 

Forrás: Liebherr-International Deutschland GmbH

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web