2024. április 29., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Véget ért az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium épületenergetikai korszerűsítése. A munkálatok eredményeként az intézmény az eddiginél sokkal gazdaságosabban és környezetbarát módon üzemeltethető. A felújítás teljes költsége 123 millió forint volt, amelynek 85 százalékát, több mint 104 millió forintot, az Európai Unió Kohéziós Alapja és a hazai központi költségvetés finanszírozta.

A beruházás során, amely idén tavasszal kezdődött, az iskola három épületét korszerűsítették. Az elmúlt hónapokban így a mai követelményeknek megfelelő hőszigeteléssel látták el a kollégiumi, a tantermi és az edzőtermi épületek homlokzatát és tetőszerkezetét, az elavult fa nyílászárók helyére hőszigetelt üvegezésű műanyag ablakok kerültek, illetve a fűtés- és melegvíz rendszert is átalakították. Ahhoz, hogy az iskola melegvíz ellátása még gazdaságosabb legyen, 16 napkollektort is felszereltek.

Az épületek hőközpontjába hőmennyiségmérőt is felszereltek. A meglévő radiátorokra pedig új termosztatikus radiátor szelepek kerültek, amelyek segítségével a helyiségek hőmérséklete egymástól függetlenül, automatikusan szabályozható, így az egész épületben egyenletes hőmérséklet állítható be.

Összességében elmondható, hogy a felújítási munkálatok sikeresek voltak. Az alkalmazott, korszerű megoldásoknak köszönhetően csökkennek a fenntartási költségek, kevesebbet kell üzemeltetésére költeni. Ezzel együtt kisebb lesz az épületek energiafelhasználása is, így az iskola megfelel a korszerű környezetvédelmi szempontoknak is.

A munkálatok végeztével az egri fiatalok korszerű körülmények között kezdhetik meg a tanévet egy olyan épületben, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem az iskolában tanuló diákok valamint az ott dolgozók számára is természetes lesz, mindennapossá válik az energiatakarékos életforma és ezáltal a környezettudatos viselkedés is.

 

 Forrás: TenderPress

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web