2024. május 5., vasárnap

UJ HONLAP BANNER 250 100

„Ötven éves lemaradást pótolt a szennyvízhálózat kiépítésével Nagybajom" – mondta el a november 24-i avatáson Czeferner Józsefné, a város polgármestere. Bár a nulláról indultak, most azonban mind a huszonnégy utcát bekötötték a rendszerbe, nem hagytak ki egyet sem.

2013 februárjában az Új Széchenyi Terv keretein belül meghirdetett Környezet és Energia Operatív Program egyik felhívására Nagybajom Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be, melynek köszönhetően több mint 1 milliárd 369 millió forint összegű európai uniós támogatást nyert el a település szennyvízkezelésének modernizációjára.

Kovács Tamás, a kivitelező Szabadics Zrt. vezérigazgatója felidézte a sok nehézséget – egyebek mellett az árvizet, a folyamatosan magas belvizet, a megtalált üres vezetékeket – amivel meg kellett küzdeniük a közel harminc kilométeres csőrendszert, a több mint ezer bekötést és egy zöldmezős szennyvíztelepet is magába foglaló beruházás kivitelezése során. Azonban ezeket sikerült leküzdeni, amiért külön köszöni a projektben résztvevők segítségét és a lakosság türelmét.

Számos olyan üzleti tárgyaláson vettem részt az elmúlt években, amelyeken ha a település infrastruktúrája került szóba, akkor becsukták a dossziét" – avatott be a befektetői döntések hátterébe Czeferner Józsefné, a város polgármestere. – „Többek között ezért is nagyon fontos ez a beruházás, amelyet Nagybajom a huszonnegyedik órában kapott meg. A fejlesztés a helyiek komfortérzetét is javítja, és azt se felejtsük el, hogyha ma a környezetünk védelméről beszélünk, akkor ez már elengedhetetlen."

A beruházásnak köszönhetően a szennyvízkezelés ezentúl környezetbarát módon és az európai uniós előírásoknak megfelelően történik majd a „gólyák városában" is.

A projektről bővebben a www.nagybajomszennyviz.hu honlapon lehet tájékozódni.

 

Forrás: Nagybajom Önkormányzata

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web