2024. május 15., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

25-eves-logoMiközben folyamatosan fenyegeti az építőipart a szakemberhiány és egyre kevesebb fiatal választja hivatásának, a jó szakemberek presztizse nő, az idejük pedig egyre fogy. A 35 éves Kiss Tamás, a Mesterek Mestere díj 2015. évi közönségdíjasa sem győzi a munkát és egy évre előre megvannak a megrendelései - pedig nem ő a legolcsóbb.

Kiss Tamásnak annyi megrendelése van, hogy már csak egy évre előre tud munkát vállalni, pedig nem tartozik az olcsó szakemberek közé. Azonban a Mapei Kft. februári felmérése szerint általában nem ilyen jó a helyzet. Kétszáz burkolót kérdeztek meg, akiknek a fele (53 százalék) úgy érzi, hogy szakmailag nincs megbecsülve a munkája. 47 százalékuk az anyagi megbecsülést, a szakmunka megfizetését, 36 százalékuk az erkölcsi elismerést hiányolja. 54 százalékuk ráadásul gondolkodott már külföldi munkavállaláson.

A Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője szerint „az egyetlen megoldás vonzóvá tenni az építőipart a fiataloknak. Kiss Tamás és a hozzá hasonló szakemberek példáján keresztül be kell mutatni a fiataloknak, hogy építeni, alkotni csodálatos dolog és nagyon jól meg lehet belőle élni. Ez a Mesterek Mestere díj célja."

A burkoló akit felismernek az utcán

"Óriási élmény egy ilyen értékes díjat elnyerni és nagy felelősség is egyben. Ezzel a díjjal a nevem és a munkám is felértékelődött. Eddig is adtak a szavamra, de a díj óta még határozottabbnak érzem magam és nagyobb önbizalmam lett" – mondta Kiss Tamás.

Ma már fel sem merül a kérdés, hogy mi miért kerül annyiba, könnyebben elfogadják a megszabott árait. Ráadásul nagyobb volumenű projektekre is hívják. „A legnagyobb megrendelésem a díj óta egy szálloda építése volt, ahol már szinte saját magam ura lehettem és nagyon élveztem az új munkát" – számolt be a sikereiről a fiatal szakember.

Büszkék rá

"Sok pozitív visszajelzést és dicséretet kaptam eddigi pályám alatt, de most egy kicsit más megvilágításba került az egész életem. Számomra a két kislányom és az ő örömük jelenti a legtöbbet, csodálatos érzés volt hazavinni hozzájuk és a feleségemhez a díjat és megosztani velük az örömöm" – emlékezett Tamás.

Azonban nem csak a család és a szakma részéről jön már a dicséret: a környéken ismeretlenek is odamennek hozzá gratulálni, ami egy teljesen új és csodálatos érzés számára.

A szakembernek még nem fordult meg a fejében, hogy külföldre menjen dolgozni, itthon is jól boldogul és azért biztos nem menne ki, mert nincs elég munka, vagy nem mert nem értékelik eléggé.

Mesterek Mestere díj 2016

mm2016 final web

A Mesterek Mestere pályázatot idén második alkalommal hirdették meg. A cél, hogy elismerjék a kiemelkedő színvonalon dolgozó és szolgáltató burkoló és kőműves szakemberek munkáját.

Pályázni egyszerűen, a referenciákról készült fotók beküldésével és a www.mapei.hu/mesterekmestere címen található pályázati adatlap beküldésével lehet. A pályázat beküldési határideje 2016. szeptember 1. A díj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt.

 

Forrás: Hírnévügynökség

 

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web