2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

LG Voroskereszt webAz LG Electronics (LG) légkondicionálókkal szerelte fel a Magyar Vöröskereszt első és egyetlen országjáró véradókamionját. A beszerelt eszközök egyaránt hűtenek és fűtenek is — így az egész évben úton lévő kamion ezentúl minden évszakban megfelelő körülményeket tud biztosítani a kényelmes és biztonságos véradáshoz.

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja immáron 10 éve járja az év minden szakában az országot. Évente több ezer kilométert tesz meg, üzembe helyezése óta pedig több mint 40 ezer ember közreműködésével segített a hazai egészségügyi intézményeknek. A kamion kialakítása kellemes környezetet nyújt a véradáshoz: orvosi szoba, négy vérvételi ágy és egy adminisztrációs helyiség is helyet kapott az egyedi járműben.

A nyári hónapokban fontos a helyiségek hatékony légkondicionálása: a nagy hőségben ugyanis igen megterhelő az emberi szervezet számára a véradás. Ez sokszor okozott gondot a Magyar Vöröskereszt számára — és ebben segített most az LG magyarországi képviselete. Az együttműködés keretén belül a véradókamion különböző helyiségeibe összesen hat légkondicionáló egységet — egy monosplit és egy multisplit rendszert — szereltek be. Ezek mindegyike egyaránt alkalmas hűtésre és fűtésre is, így a gépek mostantól nagy segítséget nyújtanak majd a véradók és az ott dolgozók számára is.

Megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország egyetlen véradókamionja ezentúl a mi klímaberendezéseinkkel közlekedik. A vállalat minden munkatársa nevében elmondhatom, hogy nagyon örülünk annak, hogy ismét egy ilyen jó ügyet támogathatunk, amelynek köszönhetően a véradás helyszíne nemcsak mobilis, de korszerű, kellemes és kényelmes is lesz" — mondta az átadóünnepségen Youngnam Roh, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója.

Az LG Electronics ezekkel a kül- és beltéri egységekkel támogatta a Magyar Vöröskeresztet

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja összesen hat LG légkondicionáló berendezést kapott az LG magyarországi képviseletétől: egy monosplit, valamint egy kültéri és három beltéri egységből álló multisplit rendszer készülékeit.

Nagy Sándor József, az LG hazai klímaüzletágának értékesítési vezetője elmondta: a multisplit rendszer beszerelt egységei között van az LG Art Cool Gallery (MA09AH1.NF1) beltéri típus, amely pontosan úgy néz ki, mint egy dekoratív képkeret: cserélhető képeivel egyszerre hasznos és szép kiegészítője a Vöröskereszt különleges járművének. A CV09.NE2 mennyezeti klíma nem foglal helyet a falakon, ezzel is elősegítve a helytakarékosságot. Az MS07AQ Deluxe oldalfali beltéri egység első osztályú, infrás távvezérlővel irányítható, JetCool funkcióval bíró berendezés, mely 5-6 perc leforgása alatt lehűti a helyiséget — emelte ki a szakember. Ezt a három beltéri egységet az MU3M19.UE3 kültéri egység „szolgálja ki".

A kamionban helyet kapott még az egy-egy LG E09EM Comfort bel- és kültéri egységből álló monosplit rendszer, ahol az inverteres és távirányítású berendezés halkan és gyorsan hűti le vagy fűti fel a kamion helyiségeit.

Az adományként beszerelt kül- és beltéri egységek energiahatékonysága és üzemi megbízhatósága kiváló, továbbá rendkívül alacsony zajszinttel működnek. A távirányítású készülékeket automatikus öntisztító funkcióval látták el. A berendezések felszerelését — szintén adományként — a GpE Klímatechnika végezte el, amely régóta az LG Electronics Magyar Kft. partnere. A két cég már korábban is számos társadalmi felelősségvállalási projektben dolgozott együtt, többek között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai osztályának klimatizálásában 2014-ben.

A Magyar Vöröskereszt nagy örömmel fogadta az LG adományát. A nyár a legmozgalmasabb időszak a véradókamion számára, ilyenkor az összes nagyobb fesztiválra ellátogatunk. A rendkívül hasznos felajánlásnak hála, véradóinkat mostantól klimatizált környezet fogadja, így még komfortosabban érezhetik magukat, miközben másokon segítenek" — mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Az LG Electronics Magyar Kft. számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, melynek keretében az elmúlt években több gyermek-egészségügyi intézményt is támogatott légkondicionáló készülékeivel. A vállalat 2014 őszén 15 millió forint értékű adomány keretében szereltette fel légkondicionáló rendszerekkel a Bethesda Gyermekkórház kórtermeit és kezelő-helyiségeit, amelyek 70 százaléka jelenleg a kórtermekben felel az optimális hőmérsékletért, a fennmaradó beltéri egységek pedig a rendelőkbe, a foglalkoztatóba, a gyógytornaterembe és a könyvtárba kaptak helyet.

 

 

Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web