2024. május 3., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

ariston-thermo-group-logo-web2016. július 1-én lépett hatályba Magyarországon az az egységes EU rendelkezés, amely szerint már csak korszerű gázkészülékeket lehet beszereltetni a hazai háztartásokban.

A változás előbb-utóbb a magyar lakosság nagy részét érinti majd, hiszen a hazai kazánállomány átlagéletkora jelenleg magasabb, mint az autóállományé, vagyis meghaladja a 18-20 évet. Azokban a lakásokban, ahol csak a kazánt kell korszerűbbre cserélni, ott nem kell nagy beruházásra számítani. Ott viszont ahol teljes fűtéskorszerűsítésre van szükség, nagyobb kiadással jár majd a váltás.

Induljunk ki egy 70 nm–es városi tégla lakásból, amely a 70-es években épült, nem szigetelt, jelenleg konvektoros fűtésű és a jövőben egy korszerű, kondenzációs kazánnal szeretné megoldani a 4 tagú család a fűtést és a melegvíz ellátást. Ebben az esteben egy kondenzációs kazán és a fűtés korszerűsítés akár 2 év alatt is megtérülhet, amennyiben nincsenek kémény problémák. A modern technológiával akár 35%-ot is megspórolhatunk, ami 165 000 Ft gázköltség valamint 33 000 Ft vízmelegítési költségmegtakarítást jelent forintban éves szinten, ebben az esetben. Kalkuláció ellenőrzése: http://www.ariston.com/hu/valassza_on_is_a_kondenzaciot#gazz-spor-szamlalo

Most vegyünk alapul 120 nm-es családi házat, ahol már meglévő központi fűtés és kéményes kazán van, de még nem szigetelt a ház és a nyílászárók sem. A 4 tagú család ebben az esetben is fűtést és vízmelegítést szeretne az új kazántól és itt is a 70-es években épült a ház egy tökéletes kéménnyel. Ebben az esetben közel 124 000 Ft lehet az éves gázköltség megtakarítás, míg a melegvíz számlán 14 500 Ft-ot spórolhatunk egy évben. Modern, kondenzációs kazánnal ezúttal is 35%-os átlag megtakarítást érhetünk el és ugyanennyivel redukálhatjuk a károsanyag kibocsátást. Kalkuláció ellenőrzése: http://www.ariston.com/hu/valassza_on_is_a_kondenzaciot#gazz-spor-szamlalo

Grzegorz Wojcik, az Ariston Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős country managere elmondta: „az ErP magyarországi bevezetése fontos lépés az energiatudatosság és takarékosság felé. A korszerű technikák használatával hosszútávon mindenképp megtakarításokat realizálhatnak a magyar háztartások és elhárul a CO mérgezés veszélye is."

Az igazgató kiemelte, hogy az Ariston Thermo Hungária Kft. már tavaly július 1 óta nem hoz be a magyar piacra régi típusú készülékeket. A vállalat évek óta a kondenzációs technikát, a hybrid technológiát és a hőszivattyús megoldásokat szorgalmazza. Az Ariston bízik abban, hogy a jövőben fokozatosan nő az igény a zöld beruházásokra Magyarországon is. Ezek mind olyan megoldásokat kínálnak a családoknak, amelyekkel hosszútávon spórolhatnak, csökkenthetik a kibocsátást és biztonságban tudhatják szeretteiket.

Választani persze nem könnyű, hiszen máris tele van a piac korszerű, ErP komform készülékekkel. Aki kényelmesen, az internet előtt szeretne előzetes kalkulációt egy esetleges cserére vonatkozóan, annak hozta létre az Ariston online kalkulátorát. A honlapon már megtalálható az a Gáz-Spór számláló, aminek segítségével közelebbi képet kaphatunk egy esetleges csere költségeiről. A költségkalkuláció mellett javaslatot kapunk egy ErP komform készülékre, ami háztartásunk egyedi igényeinek megfelelően alakítja a takarékos gáz és vízkészítést.

http://www.ariston.com/hu/valassza_on_is_a_kondenzaciot#gazz-spor-szamlalo

Az Ariston arra is figyelmeztet, hogy a gázkészülékek ellenőrzését nem tanácsos az utolsó pillanatra hagyni. Az őszi dömpingben mind a kereskedők mind pedig a szervízhálózat túlterhelt így jobban járunk, ha még a nyáron megoldjuk a cserét vagy az ellenőrzést. A spórolást már ezzel a lépéssel is el lehet kezdeni.

Az Ariston Thermo Hungária Kft. idén első ízben írt ki országos óvodai programot, amellyel már egészen pici korban szeretné energiatudatosságra neveli a felnövekvő nemzedéket. Egyetemi ösztöndíjakat ajánl azoknak a gépész hallgatóknak, akik a hybrid technológia iránt érdeklődnek az ország 3 egyetemén. Nemzetközi szinten 80%-ban energiahatékony és megújuló forrásokból szeretné fedezni bevételeit, ami 2015-re már 47%-ban sikerült.

 

 Forrás: Ariston

 

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web