2024. május 17., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

exporeal-stand-webEgyedülálló együttműködés keretében népszerűsítette a budapesti ingatlanpiaci befektetéseket Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az ExpoReal 2016 kiállításon. Az elsődleges cél az volt, hogy a lehető legtöbb potenciális befektetőt érjék el Európa legnagyobb ingatlanipari vásárán, valamint hogy bemutassák a vezető fejlesztőket és projektjeiket.

A müncheni ExpoReal egy nemzetközi szakkiállítás ingatlanpiaci kivitelezők és beruházók számára, amelyet, úgy definiál a szakma mint „kihagyhatatlan üzleti színtér az egész szektor számára". Jelen van minden szakértő a kereslet és kínálati oldal minden fázisából egyaránt: az ötlettől, a befektetésen és finanszírozáson át a megvalósítás, a marketing és végfelhasználói szintig. Münchenben 1998 óta minden évben októberben rendezik meg a szakma vezető B2B platformját, a három napos ExpoRealt.

Idén az egyedileg, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által tervezett impozáns Budapest stand célja az volt, hogy egy közös platformon hozza össze a szektor legnagyobb hazai szereplőit. Ez a régi törekvés idén valósult meg először, és hatalmas sikert aratott. A kiállítók véleménye szerint ez az egyedülálló kezdeményezés erősíti Budapest nemzetközi jelenlétét és a magyar piac szinergiáját.

A HIPA várakozásának megfelelően a Budapest stand egy nyüzsgő, izgalmas helyszín lett, ahol a releváns befektetők újra felfedezték a várost mint virágzó befektetési lehetőséget. Budapestet egyre növekvő figyelem övezi, nő a befektetői érdeklődés, a projektek nem várt sebességgel kerülnek értékesítésre. A városfejlesztői projekt kiemelt figyelmet kapott az ExpoReal szervezőitől, ezért egy Budapest projekt nagy valószínűséggel szerepelni fog a jövő évi expón központi programjában.

A standon számos megbeszélés zajlott kivitelezők és befektetők között, akik szerint az európai piac egyre telítettebb, így újabb lehetőségeket kell keresniük. Ezek között kiemelten szerepel Budapest, ahol fejlett az infrastruktúra, dinamikusan növekszik a turizmus, virágzik az irodapiac, és nem utolsó sorban kedvező belépési árakkal és vonzó profittal tudnak üzletet kötni. A központi kerekasztalbeszélgetésen a résztvevők üdvözölték, hogy Budapest újra megjelent a befektetési térképen mint vonzó lehetőség, ahol a biztos jogi és gazdasági háttér, növekvő hozamok egyre több német, amerikai és nemzetközi befektetőt csábítanak a piacra – fejtette ki véleményét Michael Carlson, a KPMG független tanácsadója.

exporeal-kerekasztal-webA standon két kerekasztalbeszélgetés zajlott. Az egyik a nemzetközi sportesemények és a turizmus ingatlanpiaci hatásait elemezte, a másik Budapest virágzó irodapiaci projektjeit vizsgálta. A fejlesztők megállapították, hogy nem tudnak olyan ütemben irodaházakat építeni, hogy ki tudják elégíteni a jelenlegi és jövőbeni bérlők igényeit.

A Budapest stand projekt prezentációi átfogó betekintést adtak a jelenleg zajló, illetve tervezett jövőbeni befektetésekről a lakó- és kereskedelmi ingatlan piacon.

Az ExpoReal egy fontos fórum volt a résztvevők számára, mivel számos jelentős piaci szereplővel találkoztak, akik kulcsszerepet játszanak a hazai nemzetközi ingatlanpiaci szektorban, és pozitív visszajelzéseket kaptak a projekteket és a beruházásnépszerűsítő tevékenységeiket illetően.

 

 

Forrás: Próbakő Kommunikáció

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web