2024. május 2., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

K16 kep1A világ minden részéről beruházni érkezett szakemberek kitűnő vásári hangulatot teremtettek a Düsseldorfi Vásárközpontban.

A nemzetközi műanyag- és gumiipar kimagasló formában mutatkozott be a seregszemlén. Az iparág fejlődésének kedvez a világszerte bővülő és színvonalas minőségét megkövetelő végfelhasználói piac, így meggyőző innovációs képességet tapasztalunk a teljes értékláncban. Az ágazat rendkívül jó gazdasági konjunktúrája és a kedvező kilátások pozitívan hatottak az iparág világviszonylatban is legnagyobb vásárára és ez megalapozta a kitűnő hangulatot a düsseldorfi K 2016 összesen 3.285 kiállítója körében. A vállalatok arról számoltak be, hogy számos új érdeklődővel és megrendelővel vették fel a kapcsolatot, így a nyolc vásárnap alatt sok esetben már szerződéskötés is született.

Ulrich Reifenhäuser, a K 2016 kiállítói tanácsadó testületének elnöke lényegre törően fogalmazott: „Ilyen nagy számban még nem találkoztam szakvásáron ennyi döntésképes, beruházni érkezett látogatóval! A részben spontán üzletkötések száma és volumene, valamint az új beruházásokhoz kötődő megkeresések sokasága messze túlszárnyalta a várakozásainkat! A szakvásár első napjától kezdve világos volt, hogy az érdeklődők nem csupán az új technológiákról kívánnak tájékozódni, hanem meg is vásárolják azokat. Minden felvevő iparágban és világunk minden térségében erőteljes a beruházási tevékenység!"

Ez a vélekedés a szakvásár valamennyi kínálati csoportjára igaz. A kiállítók a látogatókkal folytatott üzleti tárgyalások folyamán egyöntetűen nagyfokú beruházási hajlandóságot tapasztaltak. Ezen kívül a nemzetközi részvétel még magasabb arányának és a látogatók magas szakmai hozzáértésének is örvendhettek. Megállapították, hogy átlagon felüli számban látogattak el a K 2016 szakvásárra csúcsvezetők és cégtulajdonosok.

K16 kep2A K 2016 szakvásár 230.000 szakmai látogatója a világ több mint 160 országából érkezett a nyolc vásárnapon a csarnokokba. Werner Matthias Dornscheidt, a Messe Düsseldorf vásártársaság ügyvezetésének elnöke ezt is lelkesen fogadta: „Már a K 2016 szakvásárt felkereső szakértők puszta száma is látványosan bizonyította a szakvásár vonzerejét és jelentőségét – ami a megelőző, 2013-as rendezvényét is túlszárnyalta. Ami azonban még fontosabb: a szakmai látogatók összetétele nem hagy kívánnivalót maga után. Folyamatos jó keresletet tapasztaltunk Németországból és átlagon felüli mértékben megugró érdeklődést külföldről, mindenekelőtt a tengerentúlról. Világszerte jól ismert tény, hogy a düsseldorfi K szakvásár az egész iparág innovációs platformja, amelyet föltétlenül meg kell látogatni mindenkinek, aki a versenyben meg akarja állni a helyét!"

A megelőző, 2013-ban rendezett szakvásáron 218.000 látogató és 3.220 kiállító vett részt.

A látogatók körében végzett felmérés eredménye szintén megerősíti a kiállítók véleményét a nemzetközi látogatói részarány további növekedésével kapcsolatban: a látogatók mintegy 70 százaléka érkezett Németországon kívülről. A külföldi látogatók több mint 40 százaléka a tengerentúlról jött – még Etiópiából, Bangladesből, Costa Ricából, Elefántcsontpartról, Jamaikából, Ománból, Madagaszkárról, Mauríciuszról, Suriname-ból és Togóból is érkeztek a Rajna-parti nagyvárosba. A várakozásoknak megfelelően az Ázsiából érkezett szakértők alkották a legnagyobb csoportot a külföldi látogatók körében, sőt részarányuk nőtt is: közel 30.000 szakember képviselte Dél-, Kelet- és Közép-Ázsiát. Az indiai vendégek bizonyultak ismét a legnagyobb létszámú csoportnak, és jelentősen nőtt a Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkezett látogatók száma.

Szinte állandó, a külföldi látogatók mintegy 6 százalékos csoportját alkotja az Egyesült Államokból és Kanadából érkező szakemberek csoportja.

Az európai országokból ideutazó vendégeket tekintve több mint 10.000 látogatóval Olaszország áll az élen, majd Hollandia (mintegy 9.500), Franciaország (kb. 6.700) és Belgium (mintegy 6.300) következik Spanyolország (5.000) és Lengyelország (5.000) előtt. Érzékelhetően nőtt az érdeklődés Törökország, Magyarország és Görögország részéről.

Rendívül magas szinten mozog minden ország vonatkozásában a vezetők aránya a látogatók körében, hiszen mintegy kétharmaduk a csúcs- és középvezetők körébe tartozik. A látogatók közel 60 százalékának meghatározó vagy közreműködő szerepe van a vállalatok beruházási döntéseiben.

A K szakvásár a legtöbb cég számára igazi mérföldkő abban a döntésben, milyen beruházást hajtanak végre: a látogatók mintegy fele úgy nyilatkozott, hogy a tervezett beszerzéseket megelőzően kivárja a szakvásárt.

K16 kep3Valamennyi kínálati csoportban igaz: a kiállítók hónapokon át készülnek a K 2016 szakvásárra, hogy meggyőző innovációval vállalhassák a megmérettetést a nemzetközi versenyben. Ők egyúttal hatalmas visszhangra találtak: a szakmai látogatókat lenyűgözte az új technológiai fejlesztések sokasága, amelyeket az alapanyag-gyártók, gépgyártók és a félgyártmányok, valamint műszaki alkatrészek gyártói mutattak be. A látogatók több mint 70 százaléka erősítette meg, hogy tájékozódott az újdonságokról és trendekről. Ezeket az ismereteket saját elmondása szerint számos látogató haladéktalanul kamatoztatni is kívánja az új beruházásoknál: az ipari döntéshozók 60 százaléka úgy nyilatkozott, hogy konkrét beszerzési szándékkal érkezett a vásárra, 58 százalékuk pedig már meg is találta beszállítóját. A látogatók az új beszerzéssel mindenekelőtt három célt tartanak szem előtt: bővíteni kívánják termékskálájukat, növelni akarják a gyártókapacitásukat és növelni tervezik a gyártás hatékonyságát. A látogatói felmérés eredményei igazolják a műanyag- és gumiipar felvevő iparágainak kedvező gazdasági helyzetét: a válaszadók mintegy 60 százaléka értékelte „kitűnőnek" és „jónak" a jelenlegi helyzetet, és azonos mértékben számítanak további javulásra a következő tizenkét hónapban.

Az energia, az anyagok és az erőforrások hatékony felhasználása volt a K 2016 szakvásár meghatározó témája, de szintén nagy érdeklődésre találtak az új anyagok, az innovatív újrahasznosítási technológiák, a bioműanyagok és az additív gyártás új alkalmazási területei. Az okos, gyors és rugalmas berendezéseket és szolgáltatásokat kimagasló számban keresték a vevők. Az Ipar 4.0 témája nem csupán az előadásokat és vitaköröket uralta, az Ipar 4.0 a gyakorlatban is megtalálható volt számos standon. Ulrich Reifenhäuser erről így nyilatkozott: „Azok a lehetőségek, amelyeket a „Dolgok Internetje" kínál, nagy és komoly érdeklődést vált ki – mindenekelőtt a fiatal és az informatikához vonzódó vevőknél szerte a világban. Az Ipar 4.0 egy olyan, a jövőhöz kapcsolódó téma, amely még sok éven át foglalkoztat bennünket."

K16 kep4A gép- és berendezésgyártás több mint 1.900 kiállítóval a K 2016 szakvásár legnagyobb kínálati csoportja volt, s a megkérdezett szakmai látogatók bő kétharmada több megnevezhető területből ezt emelte ki az első helyen. A látogatók 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elsősorban az alap- és segédanyagok érdeklik, míg 25 százalék a műanyag és gumi anyagú félgyártmányok és műszaki alkatrészek gazdag kínálatával indokolta szakvásári látogatását. A gumiipar ugyan kisebb ágazat, mégis jól láthatóan mutatkozott be a K 2016 keretében és ezzel bizonyította jelentőségét többek között a mobilitás, a szabadidő, a háztartás és az energia területén.

A látogatók minden fontos felhasználó iparágból érkeztek – az építőipartól és a járműgyártástól kezdve a csomagolóiparon, valamint elektro- és orvostechnikai iparágakon át a mezőgazdaságig. A megkérdezettek ismételten kitűnőre értékelték a 19 vásárcsarnokban bemutatott kínálatot: 97 százalékuk biztosította a rendezőket arról, hogy teljes mértékben elérték a látogatáshoz fűzött céljaikat, 96 százalékukra pedig mély benyomást tett a K 2016 kínálata.

A világ minden tájáról érkezett szakemberek körében nagy érdeklődést váltott ki a K 2016 szakvásárt kísérő rendezvények programja, mindenek előtt a „Plastics shape the future" című különbemutató, valamint a Science Campus. A különbemutató, az információ-, gondolat- és véleménycsere központi fóruma a 6. csarnokban immáron kilencedik alkalommal egészítette ki a K szakvásár kínálatát. Idén tematikus napok keretében szemléltették, hogy a műanyagok milyen mértékben határozzák meg a modern életterek kialakítását. A program ugyanúgy kiterjedt a szakmai vitákra, mint az érdekfeszítő bemutatókra, a sportos szórakoztatásra és az izgalmas kísérletekre.

K16 kep5A Science Campus keretében a K 2016 kiállítói és látogatói koncentrált összképet kapnak a műanyag és gumi ágazat tudományos tevékenységéről és eredményeiről, illetve lehetőség nyílik számukra arra, hogy a helyszínen felvegyék a kapcsolatot számos főiskolával, intézménnyel és támogató szervezettel. 

A soron következő K szakvásárt 2019. október 16. és 23. között rendezik Düsseldorfban.

 

További információ: www.k-online.com

 

 

Forrás: BD-EXPO Kft.

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web