2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Monika-epitkezesÖnkormányzati lakásba költözött az a két család, akiknek széles körű összefogás biztosított önálló lakhatást. A lakásokat a zuglói önkormányzat bocsátotta az átmeneti otthonban élő családok rendelkezésére, akik a Habitat for Humanity Magyarország segítségével újították fel, tették lakhatóvá új otthonaikat az elmúlt egy évben.

A Habitat for Humanity Magyarország a XIV. kerület önkormányzatával, a Szociális Rehabilitációs Alapítvánnyal (SZÉRA), illetve a Saint-Gobain Initiatives Alapítvánnyal együttműködésben már második éve segíti az albérlet piacról kiszorult családok saját lakáshoz jutását. Az idei évben a szervezet Második Esély programja keretében két család jutott bérleti joghoz, és az elmúlt hetekben költöztek be új otthonaikba.

lakas-elotte-utanaMa Magyarországon körülbelül 300 ezer háztartásnak lenne szüksége szociális alapon bérlakásra, miközben az önkormányzati szociálisbérlakás-állomány csupán 63 ezer." – mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója. „Sok érintett család kénytelen piaci bérlakásokban megoldani a lakhatását, azonban a piaci albérletárak jelenleg nagyon magasak, a lakástulajdonosok pedig gyakran utasítanak vissza kisgyermekes családokat. Ebben a helyzetben nagyon könnyű elveszíteni egy lakást és nagyon nehéz helyette másik albérletet találni. Második Esély programunkban ezért partnereinkkel közösen otthontalan családok számára szociális bérlakásokban biztosítunk önálló lakhatást." – tette hozzá.

lakas-furdo-elotte-utana"Az országos lakhatási krízis Zuglóban is tetten érhető, sajnos egyre több olyan család van, akik a jelenlegi piaci viszonyok mellett nem tudnak saját lakást vásárolni, és albérletet sem tudnak fizetni. Az önkormányzati bérlakásoknak ezért is van nagy jelentősége, ezért is tartjuk fontosnak, hogy átlátható és igazságos rendszerben adjuk ki ezeket, és hogy állapotukat folyamatosan javítsuk. Ebben jelent hatalmas segítséget a Második Esély program, hiszen így szépen felújított lakásban kapnak lehetőséget az újrakezdésre olyan családok, akiknek külső segítség nélkül ez talán nem sikerült volna. Köszönjük a Habitatnak a lehetőséget, és reméljük, hogy tudjuk folytatni a közös munkát" – mondta el Szabó Rebeka, Zugló szociális ügyekért felelős alpolgármestere.

Erika-portre"Alapítványunk, a Saint-Gobain Initiative Foundation által támogatott Habitat for Humanity projekt azok számára is lehetőséget ad a Második Esély programon keresztül, akik akár önhibájukon kívül, de nehéz helyzetbe kerültek, és külső segítség nélkül nem tudnának megfelelő, komfortos lakhatást biztosítani maguknak. A Saint-Gobain olyan termékeket és szolgáltatásokat, tervez, gyárt és forgalmaz, amelyek kulcsfontosságúak a megfelelő életminőséghez. Ezen termékek és megoldások megtalálhatók lakókörnyezetünkben, mindennapi életünkben: épületekben, közlekedési eszközökben, infrastruktúrákban és ipari alkalmazásokban. Komfortot, minőséget és biztonságot adnak, miközben választ adnak a fenntartható építés, erőforrás-hatékonyság és a klímaváltozás kihívásaira." - mondta el Laukó László, a Saint-Gobain regionális kommunikációs igazgatója.

Erika-epitkezes"Segítő szolgáltatásaink és szakembereink révén a gyerekek nyugodt, biztonságos környezetbe kerülhetnek, a családok újra képessé válhatnak az önálló életvitelre." – mondta el Vig Tibor Attila, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány intézményvezetője.- "Programjaink a szülők stabil munkajövedelmének megteremtése mellett a családi gazdálkodás racionalizálásár és a gyermekek fejlesztésére koncentrálnak. Szolgáltatásaink több, egymásra épülő ellátási szintje az egyéni szükségleteknek megfelelő módon segíti a családokat az intézmény elhagyására történő felkészülésben, a CSÁO-ból kikerülőket utógondozás keretében tovább követjük, hogy az esetlegesen felmerülő problémáknál legyen kire támaszkodniuk." – összegezte a beköltözött családok által is lakott, Szociális és Rehabilitációs Alapítvány Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője.

Most már mindketten megnyugodtunk, van jövőképünk."- mondja el Erika, aki kisfiával ketten költözött az egyik felújított lakásba. Saját háztartás és élettér, a két legfontosabb, amit Erika kiemel. A lakásért szociális bérleti díjat fognak majd fizetni, ami biztos, megfizethető hátteret jelent számukra. „Igazi otthonunk lett és az is sokat számít, hogy a nővérem a közelben lakik. Könnyebb lesz így minden."- foglalja össze Erika.

Monika-portreNagy tervekkel költözött Mónika, aki három tartósan beteg gyerekével jutott új otthonhoz. A gyerekek mindhárman egy budapesti speciális iskolába járnak, ami eddig napi több órás ingázást jelentett a vidéki átmeneti otthonból. A beköltözéssel a gyerekek is lehetőséget kapnak egy kicsivel nagyobb önállóságra: „A lányoknak készül egy galéria, ahol külön aludhatnak. Így lesz egy kis saját terük is." - összegzi Mónika.

 

 

Forrás: HFH International Hungary Nonprofit Kft.

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web