2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

IMG 1262Kőműves szakmában a zalaegerszegi Hédl Ádám Zoltán képviseli majd hazánkat az október közepén Abu Dhabiban megrendezésre kerülő WorldSkills Szakmunkás Világbajnokságon. A kőműves versenyző kiválasztását és szakmai felkészítését az ÉVOSZ koordinálja.

Ádám a 2017 márciusában Budapesten megtartott válogatóversenyen nyerte el a részvételi lehetőséget. A WorldSkills versenyen induló versenyzők és szakértők nevezési díját, valamint az utazási és a szerszámosládák szállítási költségét az MKIK fedezi. Egyúttal a versenyzők sikeres felkészüléséhez öt hónap időtartamra bérkiegészítést biztosít a versenyzők a felkészítőik számára.

Ádám felkészítését korábbi tanára, Gángó Péter Diána irányítja, és egyúttal ez évtől a kőműves szakma magyar szakértőjeként részt vesz majd a világverseny nemzetközi zsűrijének munkájában is.

A versenyző az öthónapos felkészítés ideje alatt egyrészt saját iskolájában, a zalaegerszegi Széchenyi Szakiskolában, másrészt felváltva más - más oktató irányításával néhány hetet a budapesti Schulek Frigyes, a kecskeméti Gáspár András, valamint a pécsi Pollack Építőipari Szakiskolákban, továbbá két hétig Németországban a Traunsteini Gyakorlati Képzőközpontban gyakorolt.

 

A gyakorlófeladatok elkészítéshez szükséges kisméretű téglát a Leier Hungária Kft., a habarcsot pedig a Baumit Kft. biztosította. A felkészülés költségeinek biztosításához a ZÁÉV Zrt., a Market Építő Zrt., az ÁJK-Satech Kft. valamint a Fodor és Molnár Kft. nyújtott anyagi támogatást.

Abu Dhabiban a versenyzőknek négy nap alatt kisméretű téglából három különböző látszófalas kőműves falszerkezetei elemet kell meghatározott idő alatt elkészíteniük. Az értékelés objektív és szubjektív szempontok alapján történik, azaz az egyes elemek előre meghatározott méreteit milliméter pontossággal ellenőrzik. Emellett a falszerkezet külalakját, valamint a munkaterület rendezettségét, tisztaságát is pontozzák. Kőműves szakmában a világ minden tájáról összesen harminc ország versenyzői neveztek be.

 

Pete Zoltán
ÉVOSZ

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web