2024. április 28., vasárnap

UJ HONLAP BANNER 250 100

Oko-ovi4A Knauf Insulation Kft. felajánlotta a Nyáregyházán lévő ÖKO OVI-nak, hogy a csoportos foglalkoztató termükben az oldalfalakra és a mennyezetre jó minőségű és jó mechanikai tulajdonságú hangelnyelő burkolatot szerel föl, akusztikai tervezés alapján.

Oktatási intézmények rengetegszer találkoznak azzal a problémával, hogy a termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak. Ezalatt érthetjük a beszédérthetőséget, a hangtisztasági fokot, valamint az utózengési időt (a visszhangosság mértékét) is, melyek alacsony értékei rendkívül zavaróak lehetnek az épületet használók számára. Az óvodai pedagógus – óvodás között a kommunikációt nagyban nehezíti, hogy a rossz akusztikai körülmények miatt nem értik jól egymás szavát. Ennek ellensúlyozására egyre hangosabban beszélnek, nő a termekben az átlagos hangnyomásszint. Az állandó zaj és koncentrált figyelem 1-2 óra után fáradtságot okoz, ez rossz hatással van a termet használók közérzetére, továbbá csökkenti a munkavégzés hatásfokát.

Oko-ovi2Az óvoda udvarán miniatürizált kis falut építettek, pici házakkal, pici utacskákkal és minden újrahasznosított anyagokból épült, innen ered az „öko-ovifalu" elnevezés.

Az óvoda pedagógiai programjában kiemelt helyet kap a környezettudatosságra nevelés, mellyel szeretnének útmutatást adni a gyermekek számára egy természetet és élővilágot védő életmód kialakítására. Úgy gondolják, már gyermekkorban érdemes elkezdeni a szemlélet megalapozását, hogy természetessé váljon számukra a környezet védelme, szeretete, ezen felül az egészséges életmód, a természet tisztelete, az állatok védelme, a szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékosság és az ivóvíz értéke.

 

Oko-oviOko-ovi5

 

A 75 mm vastagságú kőzetgyapot maggal ellátott fagyapot rendkívül jó hangelnyelési értékekkel rendelkezik, így tökéletes volt erre a felhasználásra. A táblákat műanyag TERMOFIX CF 8/115-ös beütőszeges dübellel rögzítettük a falakon, valamint a mennyezeten. Az élképzéssel készült fagyapot termék fehér színű gyári festést kapott, ami igazán esztétikussá és egyedivé változtatta a foglalkoztató terem hangulatát.

arato-abraA megfelelő mennyiségű hangelnyelő burkolat beépítése után a mérési eredmények azt mutatják, hogy a javítással a terem tökéletesen alkalmas lett a csoportos foglalkozások megtartására.

 

A cikk az Arató Akusztika Kft. mérési jegyzőkönyvének felhasználásával készült.

 

További információ a termékről: www.knaufinsulation.hu

 

 

Forrás: Knauf Insulation Kft.

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web