2024. április 29., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az LG Electronics monokristályos napelemeit választották egy nagyszabású telepfejlesztési beruházáshoz, amelynek keretében egy kecskeméti autómosó és gyorsszervíz szerelt fel 126 darab LG250S1C Mono X™ panelt.

A solar panelek a létesítmény teljes energiaszükségletét fedezik és ezen felül többletenergiát is termelnek. A fejlesztés pályázati pénzből valósult meg, a ráfordított összeg hozzávetőlegesen már 6 év alatt megtérül.

 

Az LG az év elején kezdte meg Mono X™ típusú monokristályos napeleminek forgalmazását Magyarországon. A megújuló energia ilyen formájú kereskedelmi, illetve lakossági felhasználása hazánkban még nem elterjedt. A tiszta és környezetkímélő energiaforrás széles körű használatához vezető úton fontos szerep jut a kecskemétihez hasonló fejlesztéseknek. Amellett, hogy környezetkímélő, pénztárcakímélő megoldás is egyben, hiszen már a telepítést követő pár évben megtérül a beruházás, onnantól pedig jelentős megtakarítást jelent.

 

LG MonoXkicsiA kecskeméti Nagy Kft. Olaj Depo Autómosó és Gyorsszerviz telepfejlesztési beruházás keretében szerelt fel 126 darab LG250S1C Mono X™ monokristályos napelemet (31,5 kW), amely mostantól az egész létesítmény energiaellátásáért felel. A projekt kivitelezését végző Infratech Hungária Kft. ügyvezetője, Frei Miklós elmondta, hogy azért választották az LG Mono X™ napelemeit, mert kiemelten hatékonyak, könnyen felszerelhetőek, ár-érték arányban kitűnő választásnak bizonyulnak, és nem utolsó sorban 25 év garanciát vállal rájuk a gyártó.

A Mono X™ napelemek kiemelkedő tulajdonságai között szerepel továbbá az átlagnál könnyebb súly és a nagy mechanikai terhelhetőség. A Mono X™ napelemek képesek ellenállni akár 5400 Pa nyomásnak is, így a legzordabb időjárási körülmények között is alkalmazhatók, ráadásul az iparágban egyedülálló, rekord hosszúságú élettartammal büszkélkedhetnek. A Mono X™ napelemre az LG 10 év teljes körű termékgaranciát és 25 év teljesítménygaranciát vállal. A lineáris teljesítménygarancia értelmében a termék a 25. év végén névleges teljesítmény-leadásának legalább 80,2 %-át képes biztosítani.

A kecskeméti beruházás összértéke 56 millió forint, ami magában foglalja többek között szerviz kialakítását a 800 m2-es raktárban, a több állásos önkiszolgáló autómosó megépítését, illetve LG napelemek telepítését 21 millió forint értékben. Ezentúl a telephely a teljes energiaszükségletét a napenergiából nyeri, sőt, a berendezés energiatöbbletet is termel, amit értékesíteni lehet az áramszolgáltatónak.

„Olyan mértékig meg vagyok elégedve az új energiaforrás megtérülési mutatóival, könnyű felszerelhetőségével és környezetkímélő működésével, hogy hamarosan a Dunaföldváron lévő benzinkutunkon is hasonló rendszert szerelünk fel." – nyilatkozta Nagy András, a Nagy Kft. tulajdonosa.

„Az LG Mono X™ napelemeinek piacra kerülését 20 éves kutatómunka és fejlesztés előzte meg, amelynek köszönhetően ma iparági mércével mérve is kimagasló hatásfokkal működő napelemeket kínálhatunk a vásárlók energiaszükségletének kielégítésére. – mondta el Pécsi Tivadar, az LG Electronics légkondicionáló és energetikai megoldások divízió napenergia és világítástechnikai értékesítési menedzsere. – Nagy öröm számunkra, hogy ehhez a kecskeméti beruházáshoz is a mi napelemeinkre esett a választás, amiben szerepet játszott az is, hogy a panelek kimagasló tulajdonságainak hála már 6 év alatt megtérül a vállalkozás számára a befektetés."

Forrás: Well PR

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web