2023. december 11., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

mmk-mesteriskolaA beruházások hazánkban eddig nem tapasztalt méretű bővülése párosul a minőségi, gazdaságossági igények emelkedésével. Az új kihívások teljesítéséhez jelentős többlet tudásra van szükség. A cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy e kimagasló tudással rendelkező beruházáslebonyolítókat foglalkoztassanak.

Ezt az igényt felismerve a Magyar Mérnöki Kamara – a vele együttműködő Magyar Építész Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel, és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségével közösen – Mesteriskola elindítása mellett döntött.

A közreműködő partnerekkel közösen – az egyedülállóan széles körű szakmai ismeretekre és tapasztalatokra alapozva – 2019 első negyedévében elinduló mesteriskola célkitűzése, hogy magas színvonalú és a teljes beruházási folyamatokat áttekintő képzést indítson el. A képzés a jelen követelményeinek való megfelelésen túl súlyt helyez arra is, hogy a hallgatók a kamara és társszervezetei által előkészített Beruházási Folyamatok Rendszeréről – és ahhoz kapcsolódóan a Tervezői Szolgáltatások Rendszeréről - is részletes ismeretekhez jussanak.

Fontos szempont, hogy a hallgatók az előkészítéstől az üzemeltetésig terjedő időszakra – a projekt teljes életciklusára vonatkozóan – átfogó tapasztalatokat szerezzenek, és az elméleti tudás megszerzése mellett esettanulmányokon keresztül gyakorlati ismeretekre is szert tegyenek ismert és nagyszabású projektek ismertetésén keresztül. A példákat nagy tapasztalattal rendelkező kollégák mutatják be, egy-egy területen ismertetve az elmélet mellett a projekt gyakorlati megvalósításának tapasztalatait is.

A kormány elhatározta ezen a téren a szakmagyakorlási jogosultságok rendszerének visszaállítását a 1567/2015. (IX.4.) Korm. határozat alapján, és a közbeszerzésekre vonatkozó végrehajtási szabályozás [322/2015. (X.30) Korm. rendelet] pedig rögzíti a beruházáslebonyolító alapvető feladatait. Ezeket a célkitűzéseket szem előtt tartva indul el a képzés, melynek nem feltétele a kamarai tagság, viszont elvárás a szakirányú mérnöki végzettség. A képzést sikeresen teljesítőknek a Kamara tanúsítást ad ki, amely a piac számára tanúsítja a magas színvonalú hozzáértést.

A képzés három blokkból áll, időtartama 96 óra, a lezárásaként a hallgatók beszámoló írásával tesznek tanúságot a képzési anyag elsajátításáról és erről a Magyar Mérnöki Kamara tanúsítványt ad ki. A képzésben részt eredményesen részt vett kollégák egyetértés esetén az MMK honlapján elérhető mérnökkeresőben elérhetők lesznek az ilyen területen szakembereket keresők számára.

 

További, aktuális információkat az érdeklődők a Kamara honlapján érnek el.

 

 

Forrás: MMK

 

 

 

Eseménynaptár

December 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web