2024. május 27., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

emsz-logo-web180Szombaton érkezett haza a 15 fős magyar küldöttség Rigából, ahol 11 ország 30 csapata vett részt a szakmai világbajnokságon. Magyarország ezúttal nem gyarapította érmeinek számát, de fiatal mestereink kitűnően versenyeztek, és máris a következő, 2020-ban esedékes pekingi fordulóra készülve összegezték tapasztalataikat.

Ebben az évben több mint 10 szakmában összesen közel száz versenyzővel, két jelentős nemzetközi versenyen vettek részt magyar csapatok. Októberben Budapesten zajlott az Euroskills, most pedig Lettország fővárosában került sor a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságára. A megmérettetésekre számos, ma itthon hiányszakmának számító mesterség képviselői nevezhettek, s a jó eredményekkel sikeresen népszerűsíthették szakterületüket.

Badogos-teamRigában a magyarok tetőfedő, építmény-szigetelő, és bádogos témákban indultak, két fős csapatokkal. A bádogos team Zalaegerszegen készült, versenyzők: Bíró Dániel László, Sándor István, mentoruk Hidasi Tibor. Az építmény-szigetelő versenyzők: Farkas Zsolt Viktor, Morvai Péter, mentoruk Riczu Gyula, ők Budapesten készültek. A tetőfedők Veszprémből érkeztek: Borsos József, Vadas Máté, mentoruk Virth Csaba.

Nagyon fontos volt az összhang, a feladatok megosztása, mivel nagyon kevés az idő. Az első két napon 1-1 kötelező, a harmadik napon egy szabadon választott feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Ezúttal Svájc volt a legeredményesebb éremgyűjtő, a magyarok pedig tisztes helytállással a mezőny első harmadában végeztek.

Epitmeny-szigetelo-teamTetofedo-team

A versenyeredményeknél sikeresebben alakultak a jövőre vonatkozó tárgyalások, hiszen a megbeszélések után úgy fest, hogy 2020-ban Pekingben is részt vesz a magyar csapat a kétévente rendezett VB-n, sőt, komoly esély van arra, hogy 2022-ben Budapest legyen a versengés helyszíne. Magyarország már három alkalommal adott otthont a szakmai világbajnokságnak – s ha három a magyar igazság, éppen lehetne Budapest 2022 a ráadás.

A hazai versenyzőket, a mentorokat és segítőket az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) fogta össze. Szalai Levente, a szervezet ügyvezetője szerint a lényeg, hogy a részvétel eredményeképpen még jobban összekovácsolódott a csapat: egy összetartó, tehetséges és tettvággyal teli közösség jött létre a szakmák képviseletében.

 

További információ: www.emsz.hu

 

 

Forrás: ÉMSZ

 

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web