2024. május 3., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

A dél-kelet európai központként működő LG Electronics Magyar Kft. dolgozóinak és partnereinek köszönheti sikereit

LG központAz LG Electronics 1992. szeptember 29-én alapította magyarországi leányvállalatát, amely az első volt a cég márkaképviseletei közül a délkelet-európai régióban. Az iroda a kezdetektől a térség piacainak központjaként működött, 2007-től pedig 9 országot irányító régióközponttá nőtte ki magát. A mára 120 alkalmazottal működő LG Electronics Magyar Kft. jelenlegi ügyvezetője Young Woong Lee, aki 2010 decembere óta tölti be ezt a posztot. A dél-koreai gyártó 54 éve indult világhódító útjára az elektronikai iparágban, első rádiójának megalkotásával.

 

Büszke vagyok arra, hogy a dél-kelet európai országok piacait irányító LG Electronics Magyar Kft. fennállásának huszadik évét ünnepelhetjük. Vállalatunk továbbra is hisz a régiós központok megtartásában."  nyilatkozta az évforduló kapcsán Young Woong Lee, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezetője, majd hozzátette – „Ez az évforduló kiváló alkalom arra, hogy kifejezzük köszönetünket a partnereink és dolgozóink felé, akik ez alatt az idő alatt munkájukkal hozzájárultak a vállalat sikereihez. Remélem, hogy ez az első 20 év csak a kezdet és meg sem állunk egészen 100-ig."

 

Az LG Electronics mára világszerte, így hazánkban is négy fő területen folytatja tevékenységét, amelyek a mobilkommunikáció, a háztartási elektronika, a légkondicionáló és energetikai megoldások, valamint a szórakoztatóelektronikai divízió (utóbbihoz tartozik az üzleti felhasználású elektronika is). A hazai leányvállalat feladata a belföldi piacon való értékesítésen túl, 8 délkelet-európai ország (Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Albánia, Bulgária, Montenegró és Koszovó) LG termékekkel való ellátása illetve az ottani kirendeltségek kereskedelmi, marketing valamint logisztikai irányítása. A cég 9 országot lefedő 2011-es éves árbevétele több mint 50 milliárd forint volt, amelynek negyedét a magyarországi bevétel tette ki.

A siker érdekében azt az üzletpolitikát követjük, hogy állandó raktárkészlettel, szállítási képességgel és a piaci viszonyokat követő rugalmassággal támogatjuk a kereskedelmi partnereinket. A dél-kelet európai régiót Magyarországról látjuk el termékekkel nagyrészt helyi disztribútorokon keresztül, ezért a fő célunk a kiskereskedelmi hálózat közvetlen támogatásának erősítése volt. Ennek érdekében hathatós lépéseket tettünk Bulgáriában, Szerbiában és Horvátországban is. Új kiskereskedelmi partnereink és fogyasztókat minél tökéletesebb kiszolgálása érdekében helyi kirendeltségeket és kollégákat vettünk fel, akik szoros kapcsolatban vannak a magyarországi központtal és pontosan ismerik a helyi viszonyokat is."  mondta el Young Woong Lee.

A LG korábbi, csupán légkondicionálókkal foglalkozó üzletága 2011-ben kibővült és immáron teljes energetikai megoldásokat is kínál. A légtechnika és a légkondicionálás mellett világítástechnikai termékeket  LED és Plazma világítótesteket  valamint fotovoltaikus napelemeket is forgalmaz a dél-koreai cég. Amellett, hogy a gyártó lakossági és kereskedelmi légkondicionálókkal kereskedik, az elmúlt időszakban történt növekedésről a projektalapon működő kereskedelmi klímaberendezések gondoskodtak, amelyek nincsenek kitéve a szezonalitásnak, mint a split klímák. 2007-ben nyitotta meg kapuit a regionális klímatechnikai központként működő LG Klíma Akadémia a budapesti irodában, amely ingyenes oktatást és továbbképzést kínál klímatechnikai szakemberek és érdeklődők számára.

Az LG a közelmúltban budapesti központjába helyezte át a régiót ellátó Call Centerét a lengyelországi Varsóból. Ennek a lépésnek hála a hazai terméktulajdonosok is gyorsabb és hatékonyabb ügyfélkiszolgálásra számíthatnak, ráadásul a vállalat huszonhárom új munkahelyet is teremtett. Az LG magyarországi központja kiemelt figyelmet fordít tapasztalt szakemberek és fiatal pályakezdők foglalkoztatására egyaránt.

Forrás: WELL PR

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web