2024. május 2., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Siemens homlokzatvilágítás - Fotó: Gaál János OSRAMMegújuló energiaforrással és Osram LED-es homlokzatvilágítással tovább nőtt az energiahatékonyság a Siemens központi telephelyén, ahol már a 90-es évek eleje óta számos zöld megoldást alkalmaznak.

A speciális, 48 egyedileg programozható lámpatest dinamikus látvánnyal izgalmassá teszi az épület homlokzatát.

A Siemens a világ legnagyobb környezeti portfóliójával élen jár a globális megatrendek, így az urbanizáció kihívásaira adott válaszokban is. 2011-ben termékei és szolgáltatásai által a vállalat közel 320 millió tonna szén-dioxid kibocsátás-megtakarítást ért el partnereinél és ügyfeleinél, saját tevékenységének környezeti terhelését pedig folyamatosan mérsékli a legmodernebb technológiákkal.

A városi élet legfőbb energiafogyasztói az épületek, amelyek bolygónk összes széndioxid-kibocsátásának egyötödéért felelősek. Ezért is fontos minden olyan beruházás, amellyel csökkenthető az energiaigényük. A Siemens központi épületein üzemelő fotovoltaikus panelek több energiát termelnek, mint amennyit az új, LED-es homlokzatvilágítás felhasznál, és ennek fogyasztása már eleve jóval alacsonyabb, mint a régi, hagyományos megoldásé volt" – mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki kezdeményezője volt a telephely zölddé alakításának.

Siemens homlokzatvilágítás2 - Fotó: Gaál János OSRAMA homlokzatvilágítás megújítása során olyan speciális fényelosztású lámpatesteket alkalmaztunk, amely a homlokzattal párhuzamosan 40°-ban világítanak. Az innovatív technológiával minimálisra tudtuk csökkenteni a fénynek azt a részét, amely a felület mellett „elvilágít", ezzel is minimalizálva a fényszennyezést és optimalizálva az energiafelhasználást" – mondta Baktai Gábor, a Siemens tagvállalat OSRAM AG. magyarországi vállalatának projektmanagere.

További képek az épületről:

A Siemens telephelyén nem ez az első zöld beruházás. A budapesti központot a 90-es évek elején parkosította a vállalat, és máig összesen 3500 m2 tetőkertet alakított ki az épületeken. A zöldtető nem csak az esővíz késleltetett elvezetésében segít, de csökkenti az épületek fűtéshez és a hűtéshez szükséges energiaigényét és hozzájárul a környezet mikroklímájához is.

Forrás: Café Communications

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web